Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

»Πολιτικα παρασκηνια

5 Ιαν Ελευθεροτυπία

Δουλειά για εργολάβους
Πολλά επεισόδια αναμένεται να παιχθούν γύρω από τα 12,5 χιλιόμετρα φράχτη που σχεδιάζουν στην κυβέρνηση να στήσουν μεταξύ Νέας Βύσσας και Καστανιάς, ακριβώς στο τμήμα εκείνο που ο Εβρος υποχωρεί περίπου πέντε χιλιόμετρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.
Περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρώπη περιμένουν να εκταμιευθούν για τη χρηματοδότηση του λεγόμενου εθνικού σχεδίου, μέρος του ...οποίου είναι προφανώς και ο φράχτης, όπως και η διαμόρφωση των χώρων πρώτης υποδοχής σε τουλάχιστον πέντε παλιά στρατόπεδα. Η βιασύνη με το φράχτη έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο χειμώνας ανεβάζει τη στάθμη του ποταμού και οι συνοροφύλακες και της FRONTEX εκτιμούν ότι θα μπλοκάρουν τις μεταναστευτικές ροές μέχρι τον Μάιο στο ευπρόσιτο χερσαίο τμήμα.
Το θέμα είναι ότι σε πρώτη φάση το απεγνωσμένο εγχείρημα με το φράχτη δεν δείχνει να απασχολεί τους Τούρκους. Σίγουρα όμως απασχολεί τους εργολάβους, που θα σπεύσουν με την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού να στήσουν το ανθρωποφράγμα, σαν αυτό που βάζουν στις ακτές για να συγκρατούν τα σκουπίδια!
Γ.Ι.Μ. 5 Ιαν Ελευθεροτυπία
Αλλο κι αυτό!
Αλλο πάλι κι αυτό!
Ελληνοκυπριακά καταστήματα πωλούν σημαίες του ψευδοκράτους. Συγκεκριμένα, οι σημαίες πωλούνται ως αυτοκόλλητα με άλλες 25 σημαίες διεθνώς αναγνωρισμένων κρατών. Οι εισαγωγείς τέτοιων σημαιών δηλώνουν άγνοια του περιεχομένου του εμπορεύματος, αλλά αυτό δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη να ελέγχουν τι ακριβώς πωλούν. Οι κυπριακές αρχές καταβάλλουν προσπάθεια για απόσυρση από την αγορά του πακέτου των σημαιών με εκείνη του ψευδοκράτους. Το πακέτο έρχεται από την Κίνα. (Από πού αλλού;).
Φ.Κ. 5 Ιαν Ελευθεροτυπία
Αναπάντητη πρόκληση
Κατευθείαν από το Παρίσι θα πετάξει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, προκειμένου να είναι ο ένας εκ των δύο προσκεκλημένων ομιλητών στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρεσβευτών.
Η Αθήνα πάντως -απόντος και χθες στη Γαλλία του κ. Παπανδρέου- δεν αντέδρασε στην τουρκική πρόκληση, που εκφράστηκε διά του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχ. Νταβούτογλου: «Οι συνετές χώρες δεν θα μας πιέσουν να επιλέξουμε μεταξύ πορείας προς την Ε.Ε και Κυπριακού».
Αφησε την Κύπρο να βγάλει μόνη της τα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: