Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Διαφωνίες από... το παρελθόν
«E» 5/1

Τις τελευταίες ημέρες ο Ευ. Βενιζέλος δεν χάνει ευκαιρία να θυμίζει παλιές του θέσεις - διαφωνίες, για την ακρίβεια, με τον Γ. Παπανδρέου. Μετά τον εκλογικό νόμο και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, επανήλθε και στο θέμα των ιδιωτικών ΑΕΙ. «Το θέμα μας δεν είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι όλο το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το μέλλον των δημοσίων πανεπιστημίων, η... ποιότητά τους, η αξιοκρατία, η αξιολόγηση, η λειτουργία τους», τόνισε σε άρθρο του στο aixmi.gr. «Η αποχώρηση των κομμάτων από τα πανεπιστήμια είναι το μείζον ζήτημα για τα πάντα. Κι αυτό είναι ένα αντικείμενο διαλόγου, για ν’ αρχίσω από τα πιο εύκολα», πρόσθεσε με νόημα ο υπουργός Αμυνας.


ΣτήριξηΤις θέσεις του Ευ. Βενιζέλου για τον εκλογικό νόμο στήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου. «Δεν το συζητάμε ότι οποιοδήποτε σύστημα οδηγεί σε λίστα, άρα δεν υπάρχει η άμεση εκλογή από τον λαό, προϋποθέτει την πλήρη εσωκομματική δημοκρατία», δήλωσε ο (και) πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΟΑΣΕ.
ΣυγκρίσειςΣύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις του Wikileaks, ακριβώς πριν από έναν χρόνο ο Τούρκος πρόεδρος Α. Γκιουλ ζητούσε με επιστολή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπ. Ομπάμα να συμμετάσχει Τούρκος αστροναύτης στο πρόγραμμα της NASA ως αντάλλαγμα για την αγορά αεροσκαφών από την Μπόινγκ. Ειρωνεία: Πριν από πέντε χρόνια η Μόσχα είχε προτείνει στην κυβέρνηση Καραμανλή ως «αντισταθμιστικό ωφέλημα» για την αγορά των τεθωρακισμένων οχημάτων ΒΜΒ-3 τη συμμετοχή Ελληνα αστροναύτη στο «Σογιούζ-3», που εκτοξεύτηκε στο Διάστημα πριν από λίγες εβδομάδες. Φυσικά, η Αθήνα ουδέποτε απάντησε θετικά ή αρνητικά στη ρωσική πρόταση. Τέτοιου είδους τραγελαφικές καταστάσεις συμβαίνουν μόνο σε χώρες υποανάπτυκτες που δεν διαθέτουν εθνική στρατηγική...
Αντιμνημονιακή... συστράτευσηΑπό την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρει πρωτοβουλίες η ηγεσία του ΣΥΝ για τη σύγκλιση δυνάμεων με σαφή αντιμνημονιακό χαρακτήρα. Επαφές και συζητήσεις θα τις αναλάβει προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας. Στον κύκλο αυτό εντάσσονται και συναντήσεις με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με δυνάμεις που βρίσκονται στα... αριστερά του ΠΑΣΟΚ.
Τελικά κανένα «golden boy» της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: