Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

»Μιχελακης αντΙ Κυρτσου ως εκπροσωπος της Ν.Δ.

Tου Στεφανου Κασιματη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

H αποχώρηση του αντικατασταθέντος δεν ήταν είδηση, το πρόσωπο του αντικαταστάτη του όμως ήταν. Εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα ήταν γνωστό ότι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε πια τελειώσει ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θέλετε να έφταιγε ότι η εικόνα του -από τη φυσιογνωμία του ώς το εκνευριστικά διαπεραστικό μέταλλο της φωνής του- ήταν ανεπανόρθωτα ταυτισμένη με την περασμένη εικοσαετία; Θέλετε να ήταν το ..υπόπτως κατάμαυρο μαλλί; (Διότι υπάρχουν και τα κατά Φαήλον κριτήρια του λεγομένου ανδροπρεπούς πατριωτισμού, ας μην ξεχνάμε...) Σε κάθε περίπτωση, ο «κόκκινος Πάνος» ήταν παρελθόν.
Με όλο το διάστημα στο οποίο ο πρώην υπουργός Εργασίας αφέθηκε να παραμείνει παντοδύναμος στο πόστο του εκπροσώπου, ο Αντώνης Σαμαράς έβγαλε την υποχρέωση που είχε απέναντί του, για την πολύτιμη στήριξη που του παρέσχε την εποχή της διεκδίκησης της ηγεσίας. Οπως και να το κάνουμε όμως, δεν ήταν δυνατόν ο Σαμαράς να κηρύσσει το ευαγγέλιο μιας υποτιθέμενης «Νέας Μεταπολίτευσης» και προφήτης της να είναι μία από τις χαρακτηριστικότερες μορφές του φθαρμένου προϊόντος! (Απορίας άξιον, βέβαια, είναι γιατί ο «κόκκινος Πάνος» φέρεται τώρα να είναι σφοδρότατα ενοχλημένος με την αντικατάστασή του. Πλην, όμως, είναι γνωστό ότι πολιτευόμενοι και τηλεαστέρες πάσχουν από υπερτροφία του εγώ, οπότε είναι λογικό εφόσον οι δύο ιδιότητες συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο, η οξύτητα των συμπτωμάτων να υπερβαίνει τα αναμενόμενα...)
Ομολογουμένως, ο Γιάννης Μιχελάκης, ώς τώρα διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» και εφεξής εκπρόσωπος της Ν.Δ., ήταν η έκπληξη. Εγκατέλειψε την εφημερίδα, την οποία διηύθυνε με επιτυχία σχεδόν επί ένα χρόνο, για να αναλάβει ως «Ρουσόπουλος του Αντώνη», όπως σπεύδουν να τον στιγματίσουν οι εχθροί του στη Ρηγίλλης. Πότε πρόλαβε να αποκτήσει τέτοιους εχθρούς ο νέος εκπρόσωπος, είναι ένα εύλογο ερώτημα. Ηταν όμως φυσικό να συμβεί, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι ο έτερος υποψήφιος για τη θέση ήταν ένας παλαιότερος διευθυντής της ίδιας εφημερίδας, αλλά και τρόφιμος της Ρηγίλλης επί διαφόρων καθεστώτων κατά το παρελθόν: ο ανοιχτά -ίσως και υπέρμετρα- φιλόδοξος Γιώργος Κύρτσος. Αμφότεροι είχαν σθεναρούς υποστηρικτές στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται όμως ότι, εντέλει, επικράτησε ο λιγότερο φθαρμένος και εκτεθειμένος. Εις βάρος του Γ. Κύρτσου μέτρησε η εμπλοκή του στα επιτελεία παλαιοτέρων ηγεσιών, που κάθε φορά υπήρξε ταραχώδης και σχεδόν ποτέ δεν έληξε αισίως. «Ενας ακόμη Γιάννης Λούλης έτοιμος για όλα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο για τον Γ. Κύρτσο, εκ μέρους φίλου του προέδρου της Ν.Δ. και υποστηρικτή του Γ. Μιχελάκη.
Ο χαρακτηρισμός ενδεχομένως να αδικεί τον...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_11/01/2011_428224

Δεν υπάρχουν σχόλια: