Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

»Η ΔΕΗ ως μελλουσα «Ολυμπιακη»

Tου Πασχου Μανδραβελη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ενας από τους βασικούς λόγους που η ΔΕΗ θα γίνει «Ολυμπιακή» είναι το πλεονάζον προσωπικό της. Σήμερα στη ΔΕΗ εργάζονται 22.500 υπάλληλοι, χωρίς να υπολογίζονται οι εποχικοί. Ο αναγκαίος αριθμός υπαλλήλων, για να γίνει λειτουργική και βιώσιμη η ΔΕΗ, δεν πρέπει να ξεπερνά τις 13.000.
Ενας δεύτερος λόγος είναι ότι το προσωπικό είναι άνισα ..κατανεμημένο. Τα γραφεία στη Χαλκοκονδύλη βουλιάζουν από υπαλλήλους, ενώ λείπει προσωπικό από τις μονάδες παραγωγής και διανομής. Αυτό είναι κάτι που ακόμη και οι, αμειβόμενοι αλλά μηδέποτε εργαζόμενοι, συνδικαλιστές της ΔΕΗ παραδέχονται. Ρίχνουν όμως πάντα το βάρος στο πολιτικό σύστημα. Δεν έχουν άδικο· η ΔΕΗ ήταν ένα πεδίο βολέματος ψηφοφόρων όλων των κυβερνήσεων.
Η διοίκηση της ΔΕΗ σε εφαρμογή μιας κοινοτικής οδηγίας αποφάσισε τη δημιουργία δύο θυγατρικών (μεταφοράς και διανομής) και τη μετάταξη σ’ αυτές επτακοσίων υπαλλήλων. Μην φαντασθεί κανείς ότι οι πλεονάζοντες των κεντρικών θα μπουν σε παραγωγικές εργασίες (απ’ όπου πραγματικά λείπουν υπάλληλοι) · απλώς θα αλλάξουν γραφείο και θα πάνε σε μια 100% θυγατρική της μητρικής.
Φευ! Αυτό το απλό πράγμα συνάντησε την άμεση αντίδραση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Σε ανακοίνωση τονίζει: «το θέμα αυτό θα κλείσει το επόμενο διάστημα και δεν χρειάζεται βιασύνη (σ. σ.: σάμπως πληρώνουν αυτοί την κωλυσιεργία;), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να χάνεται χρόνος». Εθεσαν δε τους όρους των: «Αφού πρώτα ενημερωθεί πλήρως ο κάθε συνάδελφος για το γιατί και πώς και αφού επίσης ερωτηθεί εάν επιθυμεί να μετακινηθεί (πάντα εντός του αστικού ιστού) και εάν και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_27/01/2011_430265

Δεν υπάρχουν σχόλια: