Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

»Οι οπαδοΙ της βΙας

Tου Aλεξη Παπαχελα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κάποιοι ονειρεύονται ένα νέο «Δεκέμβρη». Οι παραδοσιακοί οπαδοί της βίας και του τρόμου δεν έχουν αλλάξει ούτε συνήθειες ούτε διευθύνσεις. Πιστεύουν όμως ότι τώρα τους προσφέρεται μια καταπληκτική ευκαιρία να κάνουν την Αθήνα, και αν γίνεται και όλη την Ελλάδα, «μπάχαλο». Βλέπουν ότι η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και ότι εκείνοι κρατάνε το... φιτίλι και διαθέτουν την τεχνογνωσία για να μας κάνουν «Αρκάδι». Πού ποντάρουν; Σε τρία πράγματα:
Πρώτον, σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που είναι στα «κάγκελα» λόγω ανέχειας και ανεργίας με έντονα συναισθήματα οργής. Δεύτερον, σε ένα τμήμα των λαθρομεταναστών, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και με χαρά θα συμμετείχαν, πάλι, σε ένα μεγάλο νερωνικό πάρτι τύπου «Δεκεμβριανών». Τρίτον, στη διαθεσιμότητα πιτσιρικάδων, που μέσα σε μια άρρωστη κοινωνία βλέπουν τη μολότοφ σαν ένα αντίδοτο στη βαρεμάρα. Τρέχουν οι τεχνοκράτες της βίας και του τρόμου για να βάλουν φιτίλια και να δώσουν... τεχνογνωσία όπου μπορούν, στην Κερατέα, παντού.
Είναι ανεγκέφαλοι, αν όχι επικίνδυνοι, όσοι μπερδεύουν την αγανάκτηση μέρους του ελληνικού λαού λόγω περικοπών και ανεργίας με τη βία και τον χουλιγκανισμό ενός παλιού, έμπειρου αντιεξουσιαστικού χώρου. Αυτοί που χασκογελάνε σήμερα μοχθηρά όταν λένε «είδες, κόντεψε να τις φάει χθες ο Σημίτης», δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η βία δεν ξεχωρίζει πράσινο από μπλε. Αντί να κάθονται, λοιπόν, με άρρωστη προσμονή να κάνουν τους θεατές σε ένα νέο Κολοσσαίο, όπου διάφορες συμμορίες κυνηγούν όποιον θέλουν όπου θέλουν, ας καταλάβουν πώς θα μοιάζει αύριο η κοινωνία μας αν αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν τον κατήφορο. Ολοι μας μπορούμε να φαντασθούμε μια εικόνα, που μακάρι να μη ζήσουμε: ακροαριστερές και ακροδεξιές συμμορίες να συμπλέκονται σε διάφορες γειτονιές, εξαγριωμένοι και απελπισμένοι λαθρομετανάστες να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_21_27/01/2011_430238

Δεν υπάρχουν σχόλια: