Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

»Θετικη εκβαση με νοημα

τον Παναγιώτη Δ. Παναγιώτου
«E» 29/1

Η κρίση από την «κατάληψη» της Νομικής εκτονώθηκε, με επιτυχία, και κυρίως χωρίς βία. Σ’ αυτό συνέβαλαν όλο
ι. Από την κυβέρνηση, τις πρυτανικές, τις αστυνομικές Αρχές και τον εισαγγελέα, μέχρι και τους μετανάστες. Η διαχείριση της τελικής φάσης της «κρίσης» έγινε με σωφροσύνη, εξάντληση των ορίων διαπραγμάτευσης και αποφασιστικότητα, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν... θετικό.

Δείχνει όμως και κάτι άλλο: Οτι ο νόμος για το άσυλο... εφαρμόστηκε όταν ήρθη το άσυλο! Που σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί όταν υπάρχει καθαρή βούληση και «μέτρο εφαρμογής». Οπως επίσης πόσο άστοχες -που θα μπορούσαν να γίνουν και πολύ επικίνδυνες- είναι οι φωνές εκείνες που «έσπρωχναν» με αδημονία στη λύση του προβλήματος, με μία -βίαιη εκ των πραγμάτων- άμεση αστυνομική επέμβαση. Που το πιο πιθανό θα ήταν να δημιουργήσει ένα «μεταναστευτικό Πολυτεχνείο»... Εκτός κι αν μερικοί «κουφιοκεφαλάκηδες» το επεδίωκαν κιόλας!
Από την άλλη μεριά -παρότι τέλος καλό, όλα καλά-, δεν πρέπει να μη μας προβληματίζουν οι αρχικές αστοχίες των πανεπιστημιακών και αστυνομικών Αρχών, που «άφησαν» να δημιουργηθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση, επιτρέποντας με τις «παραλείψεις τους» να ξεκινήσουν ανενόχλητοι από την Κρήτη 250 μετανάστες, να φτάσουν στην Αθήνα και να οδηγηθούν προς... φιλοξενία στο κτίριο της Νομικής! Οι ευθύνες του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες, γιατί από τους «κόλπους» του προήλθαν αυτές οι τραγελαφικές πολιτικές πρωτοβουλίες.
Με καθυστέρηση επανατοποθετήθηκαν...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11822&subid=2&pubid=52744951

Δεν υπάρχουν σχόλια: