Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

»Πολιτικα παρασκηνια

4 Ιαν Ελευθεροτυπία
«Αινίγματα»
! Μικρή απορία: Αν ένας δημόσιος υπάλληλος είναι κοπρίτης, αυτός που τον διόρισε τι είναι;
Β.ΔΕΛ. 4 Ιαν Ελευθεροτυπία
Εκτός η Ελλάδα
Οπου γάμος και χαρά, η Βασίλω -εν προκειμένω η Βρετανία- πρώτη...
Πρόκειται για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει «παραδοσιακά» η γηραιά Αλβιών για ενεργειακούς πόρους και υλοποιείται τώρα με ένα διεθνές συνέδριο στο ...Λονδίνο στα τέλη Φεβρουαρίου, με φορέα τη Γεωλογική Υπηρεσία και χορηγούς μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες (ΒΡ, ΕΝΙ, OMV).
Η αφορμή για τη «σύναξη» αυτή είναι η «ανακάλυψη» πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοιχτά της Αιγύπτου, της Λιβύης, του Ισραήλ και της Κύπρου, καθώς και στη Μάλτα, την Τυνησία, τη Σικελία και την Αδριατική.
Δεν ξέρουμε εάν είναι καλό ή κακό για την Ελλάδα, αλλά η περίπτωση του Αιγαίου, για την οποία φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη παρασκηνιακή, διπλωματική, ελληνοτουρκική ζύμωση, δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα της σύναξης του Λονδίνου.
Ν.Τ. 4 Ιαν Ελευθεροτυπία
Δεν θα ξανατρέξει...
Απέκλεισε το κλείσιμο του Νοσοκομείου Νάουσας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Δεν απέκλεισε όμως τη συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο Βέροιας. Ετσι ο υπουργός δεν θα χρειαστεί να τρέχει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αν τύχει να αρρωστήσει πάλι όσο θα επισκέπτεται τα πεθερικά του στη Βέροια, όπως έγινε το περασμένο Πάσχα. Τότε δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Βέροιας και τον πήγαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Νάουσας, με το αυτοκίνητο μάλιστα του διοικητή του νοσοκομείου. Μετά, κι επειδή ένιωθε καλύτερα, πήγε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Βέροια ώς το Ναυτικό Νοσοκομείο, στην Αθήνα, όπου υπηρετούσε ο προσωπικός γιατρός του.
Οπως ακριβώς γίνεται, δηλαδή, για τον κάθε ανώνυμο πολίτη.
Σ.Α. 4 Ιαν Ελευθεροτυπία
Δύσκολη αρχή
Επίσημη πρώτη χθες για τον «Καλλικράτη» και το τηλεφωνικό κέντρο 1500 πήρε φωτιά με περισσότερες από 300 κλήσεις πολιτών να ρωτούν ποια είναι τα τηλέφωνα των νέων δήμων, πού βρίσκονται οι υπηρεσίες, αν στεγάζονται στις ίδιες κτηριακές εγκαταστάσεις κ.τ.λ.
Περισσότερα ήταν τα προβλήματα εκεί, όπου οι συνενώσεις είναι μεγάλες, ενώ δεν έλειψαν και οι τοπικοί άρχοντες που έψαχναν ακόμα χθες για σφραγίδες και γραφεία για να κάτσουν οι υπάλληλοι που άλλαξαν κτήρια.
Πάντως, ο «ιντερνετικός Καλλικράτης» γνώρισε πιένες με 3.500 «χτυπήματα» την περασμένη Πέμπτη στην ιστοσελίδα του, 1.000 την Παρασκευή και το Σάββατο και 2.000 την Κυριακή.
Για την ιστορία, ο «Καλλικράτης», για να ολοκληρωθεί νομοθετικά, χρειάστηκαν 21 προεδρικά διατάγματα και 30 υπουργικές αποφάσεις. Φυσικά, έπεται συνέχεια...
ΕΛ.ΔΕΛ. 4 Ιαν Ελευθεροτυπία
Εξω χορεύουν
Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά 61 χρήστες του Ιντερνετ απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το 2010 από την αυτοκτονία λόγω της... μαυρίλας στο εσωτερικό της χώρας.
Στο εξωτερικό όμως φαίνεται ότι οι χοροί των Ελλήνων καλά κρατούν!
Στο μακρινό Περού περισσότεροι από 60 νέοι και...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: