Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

»Ο κΟσμος διψαει για αιμα…

Λευτέρης Παπαδόπουλος http://www.aixmi.gr/index.php/o-kosmos-dipsaei-gia-aima/

Στη γειτονιά που μεγάλωσα, κάτω από την πλατεία Βικτωρίας, πλάϊ στο σπίτι μου έμενε ένας αρτεργάτης, με τη γυναίκα του, την κυρία Φλώρα- την «ξεματιάστρα» μας. Ο αρτεργάτης κάθε απόγευμα έπαιζε τάβλι με τον πατέρα μου. Ήταν φανατικά Παπανδρεϊκός. Ζυγίζοντας τα ζάρια στη χούφτα του για να ρίξει τη ζαριά του, κάθε τόσο μονολογούσε: «Ε, ρε και να ‘μουν Παπανδρέου, έστω και... για μια μέρα. Πρωθυπουργός, όμως. Όλους αυτούς που κλέψανε, όλους αυτούς που ατιμάσανε τη χώρα, θα τους μάζευα και θα τους έστελνα στο Γουδί για εκτέλεση. Μπάμ και κάτω! Έτσι μόνο θα καθάριζε ο τόπος από τη βρώμα»!
Τώρα, κυβερνάει ο εγγονός του Παπανδρέου των εφηβικών μου χρόνων. Και διάβαζα σε μια εφημερίδα –σήμερα- πως έδωσε εντολή στους υπουργούς του να στείλουν αμέσως, όσους πολιτικούς πλούτισαν παράνομα, στη φυλακή. «Είναι απαίτηση του λαού», είπε, κατά το δημοσίευμα. Και πράγματι, είναι απαίτηση του λαού που υποφέρει, όσοι πολιτικοί ασέλγησαν στο σώμα της Ελλάδας να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα.
Εντάξει. Να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα οι απατεώνες της πολιτικής. Αλλά πώς θα γίνει αυτό; Θα βγουν αύριο οι χωροφύλακες και θα συλλαμβάνουν, όλους εκείνους, για τους οποίους «βοά ο κόσμος» ότι έγιναν πάμπλουτοι από την ανάμειξή τους στην πολιτική; Μια κουβέντα είναι αυτή. Αλλά με τέτοιες κουβέντες του αέρα, δεν βάφονται, ως γνωστόν, αυγά…..
Η Ελλάδα είναι μια ευνοούμενη χώρα, όσο κι αν...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/o-kosmos-dipsaei-gia-aima/Δεν υπάρχουν σχόλια: