Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Μηνύματα αισιοδοξίας
«E» 21/12

Η μεγάλη επενδυτική πρόταση, ύψους 130 εκ. ευρώ, για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υαλοπινάκων στην Καβάλα, που θα δημιουργήσει 350 νέες θέσεις εργασίας, εκκρεμεί εδώ και τέσσερα χρόνια, με βασικό «αγκάθι» το ποσοστό της κρατικής επιχορήγησης. Τελευταία εκπέμπονται αισιόδοξα μηνύματα από την κυβέρνηση για ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης, με πιθανότητα μάλιστα να ενταχθεί και στη διαδικασία του... fast track. Ειδήσεις ίσως προκύψουν σήμερα, στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, με αντιπροσωπεία φορέων της Καβάλας (τους 4 βουλευτές, τον δήμαρχο, τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και εκπροσώπους των επενδυτών), που έρχονται στην Αθήνα γι’ αυτό τον σκοπό.

Γραμμή γραμμήΜελετάει πολύ τις τελευταίες ημέρες ο Ν. Παπανδρέου. Οχι, δεν κάνει έρευνα για το επόμενο βιβλίο του. Ο αδερφός του πρωθυπουργού διαβάζει γραμμή γραμμή το τι έχει πει ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Β. Βασιλάκος, ώστε να προβεί σε νομικές ενέργειες. Και όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία με τον Ευ. Βενιζέλο...
ΚαταγγελίεςΠαρεμπιπτόντως, ανάμεσα στις βαρύτατες καταγγελίες για το ομιχλώδες τοπίο της εμπορίας όπλων που έκανε ο Β. Βασιλάκος ήταν και αυτή κατά του στρατιωτικού ρεπορτάζ. Ευθέως δήλωσε ότι υπήρξαν δημοσιογράφοι και μέσα που συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον του, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Μια καταγγελία που οφείλουν να διερευνήσουν περαιτέρω η Δικαιοσύνη, η Βουλή και η ΕΣΗΕΑ. Ας ξεκινήσει την έρευνα η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, στην οποία προσέρχεται σήμερα ο Β. Βασιλάκος.
Επιτυχημένος... απολογισμόςΤο πέρασμα από την αιρετή νομαρχία στην αιρετή περιφέρεια και η ολοκλήρωση μιας δημιουργικής διαδρομής για τη Νομαρχία Πειραιά «σφραγίζονται» σήμερα, στις 6 το απόγευμα, σε μια εκδήλωση στον πολυχώρο «Απόλλων», στα Καμίνια. Στην εκδήλωση ο νομάρχης Πειραιά, Γ. Μίχας, θα παρουσιάσει τον απολογισμό δράσης της νομαρχίας τα έτη 2003-2010.
Ξανασκέφτεται ο Γιώργος την ενίσχυση της κυβέρνησης με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, τα οποία λόγω επαγγελματικής εμπειρίας θα μπορούσαν να αναλάβουν «ειδικές αποστολές». Φοβάται όμως τις γκρίνιες που θα ακολουθήσουν στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Στην περίπτωση που το αποφασίσει, ο πρώτος που αναμένεται να τοποθετηθεί είναι ο «ιδρυτής» της Forthnet, Γ. Τζωρτζάκης, ειδικός στην πληροφορική, ο οποίος και θα αναλάβει το project της μετάβασης του Δημοσίου στην ηλεκτρονική εποχή.
ο Κοριός
Στο Παρίσι για... δουλειές Φώτα στην... Πόλη του Φωτός θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου. Δεν πρόκειται για ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: