Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

»Πολιτικα παρασκηνια

23 Δεκ Ελευθεροτυπία
Είναι νοικάρης του!
«Ηρθα ως καλός γείτονας να πω μια καλημέρα», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης κι έδωσε το χέρι στο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Μητρόπολη.
Οπως εξήγησε ο Ανθιμος, ο Μπουτάρης νοικιάζει διαμέρισμα κοντά στη Μητρόπολη, το οποίο ανήκει στο Χαρίσειο Γηροκομείο, όπου πρόεδρος είναι ο μητροπολίτης. Ομως, το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο και ο δήμαρχος θα μετακομίσει σε ..διαμέρισμα, σε γειτονικό κτήριο, που ανήκει και αυτό στο Χαρίσειο.
Τι «ρουσφέτι» ζήτησε από το νέο δήμαρχο ο Ανθιμος; Να παρέμβει για να μειωθεί η φασαρία από τα μπαράκια γύρω στη Μητρόπολη, διότι δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια. Ο Μπουτάρης δεσμεύτηκε ότι θα «κοπούν μαχαίρι» οι υπερβολές από κάποιους μαγαζάτορες.
Τι ζήτησε ο δήμαρχος από το μητροπολίτη; Οι εκπρόσωποι του Ανθιμου στη σημερινή ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν μαζί τους κι ένα Ευαγγέλιο και να το αφήσουν δώρο στο δήμο.
Ν.Ρ. 23 Δεκ Ελευθεροτυπία
Ερανο
! Ερανο στη Λεωφόρο να κάνουν, θα μαζέψουν τα λεφτά που θέλουν, τώρα που οι (μεγαλο)λεφτάδες πηδάνε ένας ένας από το «πράσινο» καράβι...
Γ.ΚΑΡ. 23 Δεκ Ελευθεροτυπία
Ορκο στο μπλόκο
«Ορκο» στο μπλόκο της Κερατέας έδωσε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος και όχι στην Παλαιά Βουλή στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου γινόταν η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου. «Για το «Μέτωπο» δεν είναι ώρα για φιέστες.
Βρίσκομαι εδώ για να δώσω "όρκο" μπροστά στο λαό της Κερατέας, στον παπα-Ντίνο, τον εφημέριο του Αγίου Δημητρίου, που είναι πάντα παρών στην πρώτη γραμμή της μάχης», είπε ο Αλέκος Αλαβάνος απευθυνόμενος στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή του εργοταξίου του ΧΥΤΑ που φυλάσσεται από τα ΜΑΤ.
Στη συνέχεια, μαζί με τους συγκεντρωμένους πήγε στον «απαγορευμένο τόπο», εκεί όπου έχει βρεθεί ο αρχαιοελληνικός κούρος και οι μπουλντόζες παραμονεύουν για να τον κάνουν χωματερή.
Αντί για τη «φιέστα» ο Αλαβάνος προτίμησε το συμβολισμό.
Θ.ΤΣ. 23 Δεκ Ελευθεροτυπία
Φεύγει και... μένει
Μαζεύει τα πράγματά του αυτές τις μέρες από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και μετακομίζει στο πολιτικό του γραφείο, στην οδό Τσιμισκή.
Ταυτόχρονα άρχισε και την προετοιμασία του για τις εθνικές εκλογές, καθώς έχει βάλει στόχο μια θέση στη Βουλή. Ξεκίνησε από τη δημοτική του ομάδα, με την οποία θέλει να κρατήσει συνεχή επαφή και κατά κάποιο τρόπο να κάνει και αντιπολίτευση στη νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Μπουτάρη.
Ενδεικτική είναι η δήλωσή του ότι θα παρακολουθεί τα θέματα της Θεσσαλονίκης και θα παρεμβαίνει δυναμικά. «Και ο Γκιουλέκας τι θα κάνει, αν εσείς θα παρεμβαίνετε δυναμικά, όπως λέτε;», τον ρωτήσαμε. «Οχι στο δήμο, σε όλη την πόλη», εξήγησε.
Αλλά το ερώτημα παραμένει. Αν θα κάνουν και οι δύο (Παπαγεωργόπουλος και Γκιουλέκας) αντιπολίτευση στον Μπουτάρη, μήπως μπλέξουν κάπου τις γραμμές τους;
Ν.Ρ. 23 Δεκ Ελευθεροτυπία
Υπόσχεση
Με νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία θα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: