Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

»Ανεβαζει τους τονους, στηριζει μετρα

«E» 20/12

Σε μετωπική σύγκρουση με τον πρωθυπουργό θα προχωρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει αποφασισμένος να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, επιδιώκοντας να εκφράσει με αυτό τον τρόπο τη δυσφορία σημαντικών τμημάτων της κοινωνίας που πλήττονται από... τα μέτρα.
Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να εξηγήσει από το βήμα της Βουλής πώς, την ίδια ώρα που επιτίθεται στην κυβέρνηση για αναλγησία, αναποτελεσματικότητα και προχειρότητα στη λήψη των αποφάσεων, ψηφίζει σημαντικά νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορούσε στις περικοπές των ΔΕΚΟ, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο και το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων» που σχεδιάζει να στηρίξει.
Στη ΝΔ θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο υπερασπίζονται μεν το κεντροδεξιό προφίλ του κόμματός τους και ταυτόχρονα συσπειρώνουν τη βάση με τις φραστικές επιθέσεις. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς θα τονίσει στην ομιλία του ότι «βάζει πλάτη» στην κυβέρνηση, αλλά και ότι ο ίδιος δεν δέχεται τη συνέχιση του ίδιου μείγματος οικονομικής πολιτικής που οδηγεί -όπως θα επισημάνει- στην παράταση μιας βαθιάς ύφεσης. Παράλληλα, στη ΝΔ, επεξεργάζονται νέες προτάσεις, που θα καταθέσουν στη συζήτηση και οι οποίες θα έχουν ως στόχο την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=47306948

Δεν υπάρχουν σχόλια: