Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

»Μια ευχη για τον νεο χρονο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 30/12

Συνηθίζεται στη δύση του χρόνου που φεύγει να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις για τον νέο που έρχεται. Κατά κανόνα έχουν να κάνουν με πρακτικές και συμπεριφορές μας που είναι διαπιστωμένα βλαπτικές και αποφασίζουμε να τις αφήσουμε πίσω μας. Και στο πλαίσιο αυτής της συνήθειας, εκείνο που θα ευχόμουν ως δημοσιογράφος στους συναδέλφους μου, ιδιαίτερα των τηλεοπτικών μέσων, είναι λιγότερα σενάρια. Εχει πολλά προβλήματα και ...κουσούρια η λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, που δεν χρειάζεται να του φορτώνουμε κι άλλα με αναζητήσεις απαντήσεων για το ένα, το άλλο ή το τρίτο ενδεχόμενο να συμβεί.
Παλιά δεν το είχαμε αυτό το πρόβλημα. Αλλά τότε ήταν κι άλλα που δεν είχαμε. Με κυριότερο απ’ όλα τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό, που εξωθεί στην αναζήτηση ειδήσεων, είτε αυτές υπάρχουν είτε όχι. Και κυρίως όταν δεν υπάρχουν. Τότε είναι που επιστρατεύεται το σενάριο. «Κάποιοι λένε...», «ορισμένοι υποστηρίζουν?», «υπάρχει και η άποψη ότι μπορεί...», «κυκλοφορεί το σενάριο ότι?». Αλλά από τη στιγμή που η φράση αυτή ακούγεται από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, τότε από φήμη και αερολογία μεταβάλλεται σε πολιτική προοπτική.
Το αποτέλεσμα το ζούμε συχνά-πυκνά. Παραμερίζουμε την...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=48850960

Δεν υπάρχουν σχόλια: