Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

»Παπανδρεου: Θα ανοιξουν τα επαγγελματα

Ελευθεροτυπία,

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΕΙΣ
Αποφασισμένος για τα κλειστά

Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση «γρήγορα και χωρίς ταλαντεύσεις» στο πρόγραμμα αλλαγών που έχει εξαγγείλει, υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την τελευταία για το 2010.
Ο πρωθυπουργός έκανε ένα θετικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αλλά είπε ότι ...
κανένας πολιτικός δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του Ταυτόχρονα, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων λέγοντας: «Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μεταρρυθμίσεις ξεβολεύουν, θίγουν επί χρόνια εδραιωμένα συμφέροντα ολίγων σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, όπως είναι τα κλειστά επαγγέλματα, όπου η απόφασή μας είναι δεδομένη και με διαβούλευση προχωράμε».
Ο κ. Παπανδρέου προσδιόρισε τους στόχους της επόμενης τριετίας ως εξής: «Το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η πατρίδα μας να επανέλθει στην ανάπτυξη, ώστε το 2013 να έχουμε αφήσει πίσω μας παθογένειες, συνήθειες, νοοτροπίες και πρακτικές που μας οδήγησαν στην κρίση και να είμαστε σίγουροι για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι το 2010 «αποτέλεσε για όλους του Ελληνες μια δοκιμασία χωρίς προηγούμενο και αναφερόμενος σε όσα έκανε η κυβέρνησή του πρόσθεσε: «Καμιά κυβέρνηση και κανένας πολιτικός δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση να λάβει τις αποφάσεις που αναγκαστήκαμε να λάβουμε το 2010. Επρεπε, όμως, να το κάνουμε και το κάναμε. Γιατί, αν δεν το κάναμε, δεν θα είχαμε αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας και θα φέραμε τεράστια ευθύνη».
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=237110

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενα χρονο τωρα η επιθεση γινετε μονο σε μισθους και συνταξεις.
Τα χαϊδεμενα σας παιδια ειτε στην βουλη, ειτε σε οργανισμους και επιχειρησεις του δημοσιου, τους εχετε στα ωπα ωπα.
Μικρο καλαθι κραταω εδω και χρονια γιατι λογια και υποσχεσεις απο λαμογια φερανε την καταστροφη.