Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

»Καλαντα... εσωστρεφειας στη ΝΔ

Υστερα από πίεση βουλευτών, συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά αποκήρυξαν τις επίμαχες αναφορές. Αιχμηρή η παρέμβαση στενού φίλου του Δ. Αβραμόπουλου
«E» 30/12

Κλίμα εσωστρέφειας τείνει να δημιουργηθεί και πάλι στη ΝΔ μετά το άρθρο του στενού πολιτικού φίλου του κ. Αντ. Σαμαρά, δικηγόρου κ. Φ. Κρανιδιώτη. Οι απαξιωτικές αναφορές του για στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και...
ειδικότερα οι φράσεις περί «ντιντήδων» και «κομψευόμενων διαδρομιστών» έχουν προκαλέσει την οργή βουλευτών, που ζητούν μετ’ επιτάσεως από τον κ. Σαμαρά να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον φίλο του.
Η πίεση αυτή οδήγησε τους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ να αποκηρύξουν ?έστω και με 24 ώρες καθυστέρηση? τα γραφόμενα από τον κ. Κρανιδιώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κρανιδιώτης δεν έχει επίσημη θέση στο κόμμα της ΝΔ. Δεν είναι σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, αλλά είναι ένα απλό μέλος του κόμματος που επικοινωνεί τις απόψεις του».

«Το κενό...»Η διαρροή αυτή κρίνεται πάντως σχετικά ήπια, εάν συγκριθεί με τα όσα έγραψε σε άλλη ιστοσελίδα χθες («statesmen.gr») ο παλιός συνεργάτης του κ. Δημ. Αβραμόπουλου και στενός φίλος του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Χ. Παυλίδης.
Η πιο χαρακτηριστική του φράση, η οποία προφανώς έχει ως στόχο και τον κ. Σαμαρά, είναι η εξής: «Οταν δεν παράγεται πολιτική, τότε μοιραία οι αρθρογράφοι καλύπτουν το κενό».
Στο άρθρο, το οποίο προφανώς τελούσε σε γνώση του κ. Αβραμόπουλου προτού αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, αναφέρονται ακόμη τα εξής: «Κανείς δεν θα έδινε σημασία στις απόψεις του (σ.σ. του κ. Κρανιδιώτη) αν δεν ήταν φίλος και συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά.
Ο κύριος Κρανιδιώτης δεν έχει θεσμικό ρόλο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό λέει πολλά και για τον Φαήλο Κρανιδιώτη, και περισσότερα για τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρώτος θα έπρεπε να προστατεύσει τη σχέση του, και ο δεύτερος τα στελέχη του». «Μια μικρή μειοψηφία η οποία συμφωνεί με τις απόψεις του είναι αδιανόητο να κατηγορεί άλλους για «υπονόμευση» της ηγεσίας όταν οι ίδιοι έργω και λόγω υπονομεύουν τις θέσεις και τις αρχές της ΝΔ» καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Παυλίδης.
Στο όλο θέμα παρενέβη ο κ. Γερ. Γιακουμάτος, ο...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=48844958

Δεν υπάρχουν σχόλια: