Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

»Νεα ατζεντα απο Μπουταρη

Με πολιτικό όρκο θα ορκιστεί ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ όσοι δημοτικοί σύμβουλοι επιθυμούν θα δώσουν θρησκευτικό. Στην Εκκλησία θα δίνονται χρήματα από τον δήμο για να τα μοιράζει στους απόρους
«E» 23/12

Τη δική του ατζέντα στις σχέσεις της νέας δημοτικής αρχής και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης έβαλε ο Γιάννης Μπουτάρης στη συνάντηση που είχε χθες στη μητρόπολη με τον κ. Ανθιμο.
Σήμερα μάλιστα πρόκειται να ορκιστεί στο νέο δημαρχιακό μέγαρο με πολιτικό όρκο, όπως προβλέπεται και από τον «Καλλικράτη», ενώ στη συνέχεια όσοι δημοτικοί σύμβουλοι επιθυμούν θα δώσουν θρησκευτικό παρουσία εκπροσώπου της ...μητρόπολης.

Ο μητρο-πολίτης Ανθιμος κατά την συνάντησή του με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.Δήλωσαν ότι θεωρούν ως λήξαν το μεταξύ τους επεισόδιο στον Αγιο Δημήτριο
Ο ίδιος ο μητροπολίτης δήλωσε ότι θα παραστεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου δημάρχου στην αρχή του χρόνου, όταν και θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
«Θα ευλογήσει την πίτα και όπως θέλει η παράδοση και το πρώτο κομμάτι θα είναι για τον Χριστό», είπε ο Γ. Μπουτάρης.
Ομως, ο νέος δήμαρχος πήγε και με «δώρα» για τον κ. Ανθιμο. Οπως είπε, προτίθεται να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις των απόρων, όπου ο Β. Παπαγεωργόπουλος μοίραζε επιταγές των 50 ευρώ στους απόρους μπροστά στις κάμερες της δημοτικής τηλεόρασης.
«Η ελεημοσύνη είναι δουλειά της Εκκλησίας. Τα χρήματα που θα διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τους απόρους θα δίνονται στην Εκκλησία και αυτή θα τα διανέμει όπως νομίζει», είπε ο Γ. Μπουτάρης, κάτι που επιδοκίμασε και ο κ. Ανθιμος.
Γ. Μπουτάρης και Ανθιμος είπαν ότι θεωρούν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=3382118986583770755

Δεν υπάρχουν σχόλια: