Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

»Μαυριστε πια τους Μαυρογιαλουρους!

Είναι δεδομένο πλέον –και εκ του αποτελέσματος- όταν μία χώρα λειτουργεί όπως η Ελλάδα θα έχει την τύχη της Ελλάδος: θα πτωχεύσει και θα αναζητήσει την σωτηρία στα δίχτυα του Δ.Ν.Τ της Ε.Κ.Τ της Ε.Ε και σε ότι διεθνές ενεχυροδανειστήριο τέλος πάντως υπάρχει!
Το πρόβλημα όμως της Ελλάδος δεν σταματά εδώ. Ακόμη και τώρα που είμαστε με την τρόικα στο κεφάλι και με την Μέρκελ να παραμονεύει μην χάσει κανένα δανεικό ευρώ εμείς τον... χαβά μας!
Από την κορυφή έως τα νύχια αυτής της χώρας όλα λειτουργούν και πορεύονται με την λογική :«μπόρα είναι θα περάσει» και μετά επανερχόμαστε στην πρότερα κατάσταση ασυδοσίας και ατιμωρησίας.
Στην κυβέρνηση ζήτημα είναι εάν 4 με 5 υπουργοί εργάζονται προς την κατεύθυνση του μνημονίου και των υποχρεώσεων ως χώρα που έχουμε αναλάβει για να βγούμε κάποια στιγμή από την κρίση.
Όλοι οι υπόλοιποι ή δεν κάνουν απολύτως τίποτε, ή ασκούν κριτική στους 4- 5 συναδέλφους τους που δουλεύουν ή το ακόμη χειρότερο δημιουργούν προσκόμματα και καθυστερήσεις στην προώθηση των διαθρωτικών αλλαγών .
Γιατί το κάνουν αυτό; Διότι αφελώς πιστεύουν ότι δεν θα χρεωθούν προσωπικό πολιτικό κόστος και μόλις φτιάξουν τα πράγματα θα είναι στον αφρό άφθαρτοι και κοντά στον λαό; Κούνια που τους κούναγε. Εάν βυθιστεί το καράβι θα πνιγούν όλοι μαζί . Και οι 4 -5 που τώρα κάτι προσπαθούν να κάνουν και οι υπόλοιποι πους τους κοιτάνε και σχολιάζουν λες και είναι Τήλε-σχολιαστές!
Επίσης αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι οι πολιτικοί παλιάς κοπής και οι παλαιοκομματικές πολιτικές δεν περνάνε πια , ο κόσμος δεν τσιμπάει δεν τους ακούει και δεν τους ακολουθεί.
Δεν μπορεί δηλαδή οι δικηγόροι –που είναι και πολλοί- και οι μηχανικοί πολιτικοί να «μπλοκάρουν» με τον τρόπο τους το άνοιγμα των επαγγελμάτων τους ενώ γνωρίζουν ότι στο ΕΚΟΦΙΝ στις αρχές του νέου χρόνου θα πρέπει να τους παρουσιάσουμε όλη την λίστα με τα επαγγέλματα που ανοίξαμε , όπως άλλωστε προβλέπει το μνημόνιο και όπως άλλωστε είχαμε δεσμευτεί.
Δεν μπορεί δηλαδή να χαϊδεύουν αυτιά για να συντηρούν τις κομματικές του πελατείες ,τα ψηφαλάκια τους ,ενώ γνωρίζουν ότι τα κλειστά επαγγέλματα θα έπρεπε να είχαν ανοίξει ασχέτως κρίσης και μνημονίου εδώ και χρόνια. Δεν μπορεί να μην γνωρίζουν πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν από το άνοιγμα των επαγγελμάτων και για το κράτος αλλά και για τους πολίτες. Το ξέρουν αλλά το αγνοούν ,διότι αφελώς πιστεύουν ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι ,τα τεχνικά επιμελητήρια και οι υπόλοιποι σύλλογοι των κλειστών επαγγελμάτων έχουν μεγάλη δύναμη και θα τους ξαναεκλέξουν βουλευτές. Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται…Και τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν γιατί έπρεπε προ πολλού να είχαν ανοίξει και αυτοί δεν θα ξαναεκλεγούν κάτι που προ πολλού έπρεπε να είχε γίνει!
Και η εκδίκηση για ορισμένους από αυτούς που ενδεχομένως δεν θα έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα θα είναι να εργάζονται ως δικηγόροι ή ως μηχανικοί με το επάγγελμα τους πλέον ανοιχτό! Ε ρε γλέντια για τους μαυρογιαλούρους μας!Του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου
http://www.ellispoint.gr/index.php?option=com_resource&controller=article&article=7291&category_id=3&Itemid=21

Δεν υπάρχουν σχόλια: