Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

»ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΕΚΟ

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ Ελευθεροτυπία,

Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ** 28 ΔΙΣ. ΒΑΡΗ ΣΕ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ

Πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και βαθιές τομές στο κράτος με έμφαση στο σύστημα Υγείας, στις ΔΕΚΟ και στον τρόπο που λειτουργεί το Δημόσιο προανήγγειλαν κυβέρνηση και τρόικα με στόχο να βρεθούν 27,9 δισ. ευρώ έως το 2014.

Οιεπιτηρητές δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αυξηθούν άλλο οι φόροι και να μειωθούν οι μισθοί και ότι προς το παρόν δεν έγινε κουβέντα για απολύσεις εργαζομένων.
Αφησαν όμως να εννοηθεί ότι τα... λεφτά πρέπει από κάπου να βρεθούν και ότι είναι καίριας σημασίας η απόδοση των μέτρων, δίνοντας περιθώριο στην κυβέρνηση έως τον έλεγχο του Φεβρουαρίου για απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στις χθεσινές ανακοινώσεις οι εκπρόσωποι της τρόικας (Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ) παρείχαν στην κυβέρνηση πολιτική στήριξη για να γίνει κοινωνικά ανεκτό «ένα δεύτερο κύμα από βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Κατέστη σαφές ότι τα 27,9 δισ. ευρώ που απομένουν για να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ θα είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν διότι στέρεψαν οι δυνατότητες για περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων.
Τα αποτελέσματα πρέπει να φανούν άμεσα. Από τα λεφτά αυτά τα 14,3 δισ. ευρώ θα πρέπει να βρεθούν το 2011, ενώ τον Απρίλιο θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει ρητά νέο πακέτο μέτρων αξίας 13,6 δισ. ευρώ για την τελευταία τριετία του Μνημονίου (2012-2014).
Ο λόγος για το...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=226951

Δεν υπάρχουν σχόλια: