Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

»Μετωπικη με Σαμαρα, ανοιγμα σε Γιωργο

«E» 22/11


Στους πολιτικούς αντιπάλους της κατέταξε τον πρόεδρο της ΝΔ η Ντ. Μπακογιάννη, ταυτίζοντάς τον με τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ενώ άφησε ανοιχτή την πόρτα συνεργασίας με την κυβέρνηση
Με ορατό πολιτικό στόχο την ανάδειξή της σε ρυθμιστή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά και στην ευρύτερη πολιτική σκηνή της χώρας, η κυρία Ντ. Μπακογιάννη προχώρησε -και τυπικά χθες- στην ίδρυση του νέου...

πολιτικού φορέα.

Η «Δημοκρατική Συμμαχία», που αποτελεί «κίνημα πολιτών που τους άλλαξε η κρίση» -σύμφωνα με την πρόεδρό του-, «μετρά» 24 ώρες ζωής, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί πλήρως η ιδεολογική και πολιτική αφετηρία της και χωρίς να είναι γνωστά τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την ηγετική ομάδα του νέου αυτού εγχειρήματος.
Η κυρία Ντ. Μπακογιάννη δεν αρνήθηκε την 20ετή πορεία της σε ηγετικές θέσεις στη ΝΔ, όπως επίσης δεν αρνήθηκε και το γεγονός ότι η πολιτική της στόχευση είναι κατ’ αρχήν η απορρόφηση των δυσαρεστημένων με τον κ. Αντ. Σαμαρά κεντροδεξιών ψηφοφόρων, που έχουν ως ιδεολογική αφετηρία το λεγόμενο «φιλελεύθερο κέντρο».
Με την ομιλία της χθες στο «Μπάντμιντον», παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου, η κυρία Ντ. Μπακογιάννη:
Είπε «ναι» σε πολιτικές συνεργασίες που έχουν ως στόχο την έξοδο από την κρίση, αφήνοντας ανοιχτή πόρτα συνεργασίας προς την πλευρά της κυβέρνησης. «Πιστεύουμε» -τόνισε- «στην εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Οι ευρύτερες συναινέσεις απαιτούν μεγαλύτερο θάρρος και γενναιότητα από τις τυφλές συγκρούσεις, οι οποίες καλλιεργούν τον κομματικό φανατισμό και οικοδομούν πλασματικές διαχωριστικές γραμμές».
Υπεραμύνθηκε της απόφασής της να στηρίξει το μνημόνιο, λέγοντας ότι διαφωνεί με πολλούς όρους του μνημονίου, αλλά εκείνη την ώρα το δίλημμα ήταν αδυσώπητο και η χώρα θα αντιμετώπιζε το φάσμα της στάσης πληρωμών.
Κατέταξε τον κ. Αντ. Σαμαρά στους αντιπάλους του κόμματός της, ταυτίζοντάς τον με τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία.
Επιβεβαίωσε ότι ο στόχος της είναι η προσέλκυση ψηφοφόρων της ΝΔ, όταν αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ΟΝΝΕΔ αλλά και τη ΔΑΠ. «Την κρατώ αυτή τη διαδρομή. Θα κατέχει πάντα ένα μεγάλο κομμάτι στην καρδιά μου» σημείωσε.
Επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική ότι και η ίδια αποτελεί μέρος του συστήματος. «Εχω αλλάξει, πιστεύω, και για έναν ακόμα λόγο: γιατί μέσα μου έχω πλέον απομυθοποιήσει την εξουσία. Είκοσι χρόνια τώρα την ξέρω πια κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Ξέρω τα θέλγητρα και τις παγίδες της» σημείωσε.
Η ομιλίαΣτην ομιλία της η κυρία Ντ. Μπακογιάννη περιέγραψε ως ..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=42542954

Δεν υπάρχουν σχόλια: