Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

»Δεν εΙναι ωρα για αστειοτητες

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 29/11

Δεν είναι κακό εμείς οι δημοσιογράφοι να μην έχουμε πρόχειρη τη λύση για κάθε πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη χώρα. Αλλωστε, δεν είναι και η δουλειά μας αυτή. Κύρια αποστολή μας είναι να εντοπίζουμε τα προβλήματα, να υποδεικνύουμε τις επιπτώσεις τους, να επισημαίνουμε τις πιθανές παρενέργειες της μιας ή της άλλης λύσης κι αν κάποια στιγμή κρίνουμε ότι έχουμε να... πούμε και κάτι παραπάνω, καλό θα είναι ν’ αποφεύγουμε τις μεγαλοστομίες. Είναι ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε την όποια σοβαρότητα μπορεί να έχουμε.
Είναι γνωστό ότι η ουσιαστικότερη αιτίαση που έχει διατυπωθεί σε βάρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι ότι άργησε να πάρει μέτρα. Και είναι, επίσης, γνωστό ότι το μεγάλο πρόβλημά της αυτή την ώρα είναι ότι πρέπει να κάνει πολλά και δύσκολα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί διαφορετικά μπορεί να μην καταβληθεί η τέταρτη δόση του δανείου και τότε τα πράγματα θα είναι άσχημα.
Οποιος, λοιπόν, θέλει κάτι να πει θα πρέπει να συνεκτιμήσει την πραγματικότητα αυτή, γιατί στην αντίθετη περίπτωση οι όποιες ιδέες του είναι προκαταβολικά για το καλάθι των αχρήστων. Κι αυτό ισχύει κυρίως για όσους έχουν μάθει να πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα της συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων και της αναζήτησης μέσα από πολιτικούς και κοινωνικούς διαλόγους προτάσεων και ιδεών με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και άλλα συναφή που η δρομολόγησή τους και μόνο θέλει τόσο χρόνο ώστε άνετα προλαβαίνουμε να χρεοκοπήσουμε δύο ή τρεις φορές.
Οι μεγάλες ανατροπές στις κοινωνίες και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823

Δεν υπάρχουν σχόλια: