Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Παρεξηγήσιμη φωτογραφία
«E» 29/11

Σοβαρό ατόπημα διέπραξαν όσοι δεν απέτρεψαν τη συνάντηση και τη φωτογράφηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τους ψευδομουφτήδες της Ξάνθης και της Ροδόπης. Η φωτογραφία (δημοσιεύθηκε στον «Χρόνο» της Κομοτηνής) βγήκε στο περιθώριο συνεδρίου για τον θρησκευτικό τουρισμό που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και δίνει αφορμή για πολλές παρεξηγήσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι η ...
Αγκυρα είναι αυτή που προβάλλει την αμοιβαιότητα στα θέματα των θρησκευτικών ελευθεριών, θέλοντας να εξομοιώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τους ψευδομουφτήδες. Και μιλάμε για ατόπημα, μια και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η φωτογράφηση έγινε εν όψει της φημολογούμενης επιστροφής του Ορφανοτροφείου της Πριγκίπου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο... Ν.Μ.
Υπό παρακολούθησηΣτο συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας φέρνει, για πρώτη φορά, η Κύπρος το θέμα της απαγόρευσης προσέγγισης πλοίων με κυπριακή σημαία στα λιμάνια της Τουρκίας. Το σοβαρό για τη ναυτιλία θέμα, που έχει τεθεί στην ενταξιακή διαδικασία της γειτονικής χώρας, περιλήφθηκε στα «άλλα θέματα» της συνεδρίασης του συμβουλίου, η οποία θα γίνει την Πέμπτη. Οπως μαθαίνουμε, η κυπριακή πλευρά θέλει να γίνει μια πρώτη συζήτηση και εκτιμάται ότι στη συνέχεια θα φέρει το ζήτημα στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών. Ηδη, πάντως, το θέμα παρακολουθείται στενά από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και από το ΥΠΕΞ. ΣΤ.ΜΑΛ.
Αντί για Τήνο, στην ΑιδηψόΣτην Τήνο επρόκειτο να πάει ο Γ. Μπουτάρης, όχι γιατί είχε κάποιο τάμα, αλλά για να περάσει λίγες μέρες ξεκούρασης με τον φίλο του Απ. Σοφιαλίδη. Ομως, τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά: Αρχικά προέκυψε η πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου για τη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης με νεοεκλεγέντες δημάρχους στην Αθήνα και στη συνέχεια ήρθε η απεργία των ναυτεργατών που κράτησε δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Ετσι, ο κυρ Γιάννης κατέληξε στην Αιδηψό της Εύβοιας, όπου ξεκουράστηκε για λίγες μέρες. Χ.Τ.
Συμφώνησαν όλοι«Δεν δέχομαι να ψηφίζω με το πιστόλι στον κρόταφο για την τέταρτη δόση θέματα τα οποία δεν θα τα έχουμε συζητήσει», διεμήνυσε ο Π. Κουκουλόπουλος. «Και αυτό ακριβώς είπαμε, με απόλυτη συμφωνία του πρωθυπουργού, προχθές στο Πολιτικό Συμβούλιο, αυτό είπαν όλα τα μέλη», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Γιατί από την αρχική διατύπωση θα μπορούσε να πει κανείς πως στέλνει τελεσίγραφο στο Μαξίμου! Γ.Α.
Παλιός εναντίον νέουΠροκριματικές εκλογές θα κάνει η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στους δικηγόρους για να βγει ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος που θα διεκδικήσει την προεδρία του ΔΣΑ. Από τη μία ο «αιώνιος» υποψήφιος, Δ. Βερβεσός, και από την άλλη ο Γ. Χαρακτινιώτης, που δοκιμάζει την τύχη του για πρώτη φορά... Γ.Α.
Ηταν προφανές ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν μιλούσε τυχαία εδώ και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: