Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ
«E» 24/11

Ως γνωστόν, ο Μιχάλης Καρχιμάκης διεκδικεί για το ΠΑΣΟΚ ρόλο πρωταγωνιστή δίπλα στην κυβέρνηση. Γι’ αυτό και έχει έτοιμο πλάνο πρωτοβουλιών για τους επόμενους μήνες. Το ανέλυσε, μάλιστα, λεπτομερώς στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο τετ α τετ που είχαν τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Μιχάλη, συγκάλεσε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για την Παρασκευή», του είπε στο τέλος της συζήτησης ο κ. Παπανδρέου, που ...είναι υπέρ της φουλ αξιοποίησης όλων των στελεχών. Βέβαια, ενδέχεται η συνεδρίαση της Παρασκευής να είναι η τελευταία του Πολιτικού Συμβουλίου υπό αυτήν τη σύνθεση, αφού μάλλον προχωρούν στην εκλογή νέου οργάνου. Και σύντομα... Φ.Γ.
Συμφωνία για το ASPISΕπειτα από οκτώ χρόνια, τα F-16 block 52+, τα οποία αγόρασε η κυβέρνηση Σημίτη και επιχειρούν «γυμνά» από τα αεροδρόμια της Κρήτης, σύντομα θα αποκτήσουν το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS. Κατ’ αρχήν συμφωνία για την παραλαβή του συστήματος, που επί χρόνια εμφάνιζε τεχνικές δυσλειτουργίες, επιτεύχθηκε χθες στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και της εταιρείας Raytheon. Σημειωτέον ότι για το ASPIS η Ελλάδα ήδη έχει καταβάλει 120 εκατ. δολάρια, χωρίς να το έχει παραλάβει, και απομένει να δώσει άλλα τόσα μέσα στο 2011. Δ.Β.
Ζήτησε παρέμβαση;Φανερά ανήσυχος επισκέφθηκε (στα κρυφά...) τον Ευ. Βενιζέλο ο Ισκαντάρ Σάφα, το νέο αφεντικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς η Ε Ε δεν συμφωνεί με τα «ακροβατικά» που έγιναν κατά την εξαγορά του ναυπηγείου μέσω θυγατρικής του ομίλου της «Abu Dhabi Mar», ώστε να παρακαμφθεί ο σκόπελος των προστίμων. Το ζητούμενο είναι γιατί επισκέφθηκε ο επιχειρηματίας τον υπουργό Αμυνας. Για να παρέμβει πολιτικά ή νομικά; Δ.Β.
ΕύσημαΜε τη χώρα μας να έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην καθυστέρηση ενσωμάτωσης κοινοτικών οδηγιών, ο Θ. Πάγκαλος ανέλαβε δράση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσίασε στις Βρυξέλλες το νέο πληροφοριακό σύστημα για την παρακολούθηση της όλης διαδικασίας. Οι κοινοτικοί έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρακτήρισαν τον κ. Πάγκαλο «πολύ παραγωγικό». Γιατί, αν δεν ψηφίσουμε τους νόμους που απαιτούνται, μας περιμένουν δυσβάσταχτα πρόστιμα... Γ.Α.
ΔιευκρινίσειςΑδυνατούν να χωνέψουν τη νίκη του Γ. Μπουτάρη οι γνωστοί συντηρητικοί κύκλοι της Θεσσαλονίκης, που πιάνονται από φράσεις του και να δημιουργήσουν θόρυβο. Ετσι, ο νέος δήμαρχος διευκρινίζει ότι η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας σχετικά με την πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης στο παρελθόν δεν συνδέεται με την ανέγερση μνημείου Νεότουρκων, θυμίζοντας ότι στην πλατεία Ελευθερίας υπάρχει ήδη μνημείο για το Ολοκαύτωμα και διευκρινίζοντας ότι δεν έχει πρόθεση να γεμίσει τους δημόσιους χώρους με μνημεία. Χ.Τ.
Εικόνα ιλαροτραγωδίας αρχίζουν να παίρνουν οι εξελίξεις στη «δεξιά» πολυκατοικία. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο ρυθμός εξόδου βουλευτών από τη ΝΔ προς το κόμμα της Ντόρας θα είναι ένας την εβδομάδα, μέχρι τα Χριστούγεννα. Αρα και η Ρηγίλλης θα διαγράφει έναν την εβδομάδα. Μόνο που όλο αυτό το σκηνικό μάλλον θυμίζει «μαρξιστικολενινιστική» γκρούπα της δεκαετίας του ‘70 και όχι συντηρητικό κόμμα εξουσίας.
Από την άλλη, «μήλον της Εριδος» μεταξύ Ντόρας και Αντώνη έχει γίνει ο Μάκης Βορίδης. Ο οποίος σκέφτεται και τις δύο προτάσεις, αλλά εξετάζει και μια τρίτη: να διαδεχθεί, κάποτε, τον Γ. Καρατζαφέρη και να «κληρονομήσει» τον ΛΑΟΣ. Και η κωμωδία συνεχίζεται...
ο Κοριός
Συζήτησαν για το... Κυπριακό!Συνεχίστηκε και χθες η... σιωπή τόσο του Κ. Καραμανλή όσο και των άμεσων συνεργατών του για το θέμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Χθες η στήλη έθεσε το ερώτημα εάν αυτή η σιωπή είναι τυχαία. Μετά και την πάροδο του δεύτερου 24ώρου, το ενδεχόμενο πλέον αυτό δεν θεωρείται πιθανό. Ο πρώην πρωθυπουργός προφανώς δεν θέλει να αναμειχθεί στην ενδοπαραταξιακή σύγκρουση και μάλλον χαμογελά όταν πληροφορείται ότι στελέχη της Ρηγίλλης διαρρέουν πως «θα εξαναγκαστεί κάποια στιγμή να πάρει θέση»!
Διαφορετικοί δρόμοιΧθες, πάντως, ο Κ. Καραμανλής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=43024949

Δεν υπάρχουν σχόλια: