Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

»ΠΑΝΔΩΡΑ

Τα μάθατε τα νέα ?
Κοσμάς Βίδος ΒΗΜΑ

O έρωτας δρα ως ισχυρό αναλγητικό, εξίσου αποτελεσματικό με τα παυσίπονα, αποφάνθηκαν αμερικανοί επιστήμονες. (Ξεκαθαρίζοντας βεβαίως ότι αναφέρονται στη ρομαντική αγάπη, γιατί υπάρχουν και κάτι έρωτες φονιάδες...)

Για την ακρίβεια, «οι περιοχές του εγκεφάλου που..
ενεργοποιούνται από τον έρωτα είναι οι ίδιες με εκείνες όπου στοχεύουν τα φάρμακα για να μειώσουν τον πόνο» κατά τον καθηγητή Ψυχολογίας Αρθουρ Αρον, έναν άνθρωπο που έχει ξοδέψει 30 χρόνια από τη ζωή του μελετώντας την αγάπη - και τις παρενέργειές της.

Γενέθλια: Ενα από τα δημοφιλέστερα επιτραπέζια παιχνίδια, η «Μονόπολη», συμπλήρωσε αισίως τα 75 χρόνια της. Και πανηγυρίζει για την επιτυχία της, καθώς κυκλοφορεί σε 111 χώρες, μεταφρασμένη σε 43 γλώσσες. (Μοναδικές εχθρικές προς τη «Μονόπολη» χώρες η Βόρεια Κορέα και η Κούβα, οι οποίες την έχουν απαγορεύσει. Για να μη διαφθείρει τον λαό;)

Εχει και ο σκύλος σας δικαίωμα στην απαισιοδοξία. Αυτό ισχυρίζεται ο Μάικ Μέντι, καθηγητής Ζωικής Ευημερίας και Συμπεριφοράς (πού σπουδάζεται αυτό;). Σύμφωνα με τον κ. Μέντι, όπως υπάρχουν αισιόδοξοι και απαισιόδοξοι άνθρωποι, έτσι υπάρχουν αισιόδοξοι και απαισιόδοξοι σκύλοι. (Να ισχύει άραγε αυτό και για άλλα ζώα, όπως π.χ. για τους συμπαθέστατους κροκοδείλους;)

Αφού εκπαίδευσε ομάδα σκύλων να αναγνωρίζουν ότι τα πιάτα στη μία πλευρά ενός δωματίου περιείχαν φαγητό ενώ στην άλλη όχι, ο πονηρός καθηγητής έμπλεξε τις θέσεις των πιάτων. Και παρατήρησε ότι οι αισιόδοξοι σκύλοι έτρεχαν προς τα άδεια, ελπίζοντας ότι θα έβρισκαν τροφή, ενώ οι απαισιόδοξοι δεν τα πολυπλησίαζαν. (΄Η μήπως εκείνοι που τα πλησίαζαν ήταν οι χαζοί σκύλοι, ενώ εκείνοι που τα απέφευγαν οι έξυπνοι;)


Κύριε διευθυντά
Κανάλι για κανάλι δεν άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης χθες το πρωί, την ώρα που τα ΜΑΤ παρατάσσονταν έξω από τη «σφραγισμένη» από τους συμβασιούχους Ακρόπολη. Μέσα σε δέκα λεπτά είχε βγει στον Σκάι, στο Μega και στον Αntenna για να μας διαβεβαιώσει: «Το κράτος έχει έρθει σε επαφή μαζί τους». Με αποτέλεσμα μηδέν, αφού οι έκτακτοι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια, και με τις κινητοποιήσεις τους εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων. Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ το κλείσιμο της Ακρόπολης ανεπίτρεπτο. Την ίδια όμως στιγμή θεωρώ ανεπίτρεπτο ένα κράτος να μην καταβάλλει στους υπαλλήλους του τα δεδουλευμένα, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες. Ο κ. Χυτήρης το είπε: «Η πληρωμή τους, δεν το συζητάω, πρέπει να καταβληθεί». Αφού πρέπει, γιατί... δεν;

Πόσο ακόμη θα επιτρέπουμε στα διεθνή ΜΜΕ να μας γελοιοποιούν με τα ρεπορτάζ τους για την αφιλόξενη Ελλάδα;

Μετά απορίας ΠΑΝΔΩΡΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια: