Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Με ρυθμούς χελώνας
«E» 2/9

Ενα ακόμη τεύχος προόδου του κυβερνητικού έργου δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον Θ. Πάγκαλο. Μία δράση (η διά βίου μάθηση) είναι στο «κόκκινο» και 33 στο «λευκό». Οπου «λευκό» σημαίνει ότι η δράση κινείται εντός χρονοδιαγραμμάτων ή... δεν έχει ξεκινήσει καθόλου. Η κυβερνητική «κλήση», δυστυχώς, ακόμη...
προωθείται σε θέματα όπως η μηχανογράφηση των νοσοκομείων, το ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών και άλλα ζητήματα που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό...

«Λόμπι» στο υπουργείο
«Καμπανάκι» χτύπησε ο Χρ. Παπουτσής χθες στη Βουλή, ο οποίος χαιρέτισε τη νομοθετική πρωτοβουλία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ. Με αφορμή τα αντικρουόμενα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον ΕΛΓΑ που ακούστηκαν στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σύγκρουση υπηρεσιακών συμφερόντων. «Σημαίνει», είπε απευθυνόμενος στην κ. Μπατζελή, «ότι υπάρχουν λόμπι μέσα στο υπουργείο σας, κυρία υπουργέ, ή στον ΕΛΓΑ, όπου για κάποιο λόγο επιδίδονται στην προώθηση της μίας ή της άλλης προσέγγισης». Εξέφρασε, πάντως, τη βεβαιότητα του ότι με το νομοσχέδιο θα κοπούν οι σχέσεις των διοικούντων με τους αεριτζήδες και τους μεσάζοντες του αγροτικού χώρου, κάνοντας λόγο για μια σημαντική παρέμβαση που θα εγγράψει παρακαταθήκη στον αγροτικό τομέα της χώρας.


Το εκκρεμές
Σε κοινοβουλευτικό πηγαδάκι συζητούσαν χθες το μεσημέρι για την υπόθεση των ομολόγων. Και κάποια στιγμή στη συζήτηση εισέβαλε το... εκκρεμές. Το επικαλέστηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελενα Παναρίτη, αναφερόμενη στην παθογένεια της ελληνικής δημόσιας διοίκησης - «είναι ένα εκκρεμές», είπε, «που κινείται ανάμεσα στην αυθαιρεσία και την ευθυνοφοβία. Και εξήγησε: «Απέναντι στον απλό, αδύναμο πολίτη, σε εκείνον που έχει την ανάγκη τους, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι αυθαιρετούν απόλυτα, συμπεριφέρονται σαν μικροί αυτοκράτορες και, κάποτε, διαφθείρονται κιόλας, με φακελάκια και γρηγορόσημα. Και απέναντι στον προϊστάμενο, στον υπουργό, την εξεταστική επιτροπή, οχυρώνονται πίσω από τις τυποποιημένες άμυνες: "Δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα, δεν γνωρίζω, δεν είχα σχετικές οδηγίες..."».


Δείπνο στους βουλευτές
«Φορτωμένο» το σημερινό πρόγραμμα του Γ. Παπανδρέου. Νωρίς το πρωί ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντάται με εκπροσώπους συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων. Στις 9 το βράδυ θα παραθέσει, στην Αίγλη, δείπνο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στο Β’ θερινό τμήμα της Βουλής.



--------------------------------------------------------------------------------




Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος ενδιαφέρεται πολύ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Χ. Καστανίδης αποτελεί τον ισχυρότερο αντίπαλο του Π. Ψωμιάδη, αλλά...

Αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης ούτε θέλει να ακούσει αυτήν την προοπτική. Θα επιμείνει ο Γιώργος και θα αναλάβει να μεταπείσει ο ίδιος τον Χ. Καστανίδη; Αγνωστο προς το παρόν, αλλά αρκετά πιθανό...
ο Κοριός



--------------------------------------------------------------------------------



Και θεός και... δαίμονας!
Αυτή την περίοδο ο Γ. Ραγκούσης έχει σχεδόν... θεοποιηθεί! Αλλοι πιστεύουν πως θα λύσει ως συντονιστής όλα τα προβλήματα της κυβέρνησης και άλλοι τον έχουν δαιμονοποιήσει, αποδίδοντάς του τα δεινά που βλέπουν να τους έρχονται. Οτι θα χάσουν δηλαδή τις καρέκλες τους ή τμήμα των αρμοδιοτήτων τους. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθούν να εμφανίσουν τον υπουργό Εσωτερικών ως τον εισηγητή της θέσης του συντονιστή και ως το πρόσωπο που «έκοψε και έραψε» την κυβέρνηση με τον Γ. Παπανδρέου στην Πάρο. Πλανώνται, όμως, πλάνην οικτρά. Δεν ξέρουν ούτε τον Γιώργο, ούτε τον Γιάννη... Αλλωστε στο κεντρικό δελτίο του Alter, προχθές, ο ίδιος ο Γ. Ραγκούσης ήταν κατηγορηματικός και σαφής, διαψεύδοντας αυτά τα σενάρια. Γ.Α.


Ελάχιστα περιθώρια
Εν όψει κινητικότητας στο Σκοπιανό και με δεδομένη την αμερικανική θέση που διατύπωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, έχει ενδιαφέρον η δήλωση του Α. Μιλοσόσκι ότι το πρόβλημα είναι μόνο διμερές. Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι πρέπει η Ελλάδα να αποδεχθεί την πραγματικότητα, ότι δηλαδή κάθε κράτος έχει δικαίωμα στη δική του ταυτότητα, κυριαρχία, ανεξαρτησία κ.λπ. Οπως καταλαβαίνετε, η σκοπιανή κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για εξεύρεση λύσης... Ν.Μ.


Ακροατές έργων
Στο Φανάρι για την εορτή της Ινδίκτου βρέθηκε χθες ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας και συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο κ. Δρούτσας εξέφρασε την ευχή να ανοίξει σύντομα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι «διαπίστωσε» και «καλωσόρισε» τα εκ μέρους της Τουρκίας «θετικά βήματα απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο», αν και παραδέχθηκε ότι ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς. Ο κ. Βαρθολομαίος πάντως ήταν πιο συγκρατημένος: αναφέρθηκε σε σταθερά βήματα στη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας όμως ότι «περιμένουμε πάντα τη μετουσίωση των λόγων εις έργον». Εχει βρει τον τρόπο της η τουρκική διπλωματία, και έτσι εμείς ικανοποιούμεθα ως «θεατές των λόγων και ακροατές των έργων»... Ν.Μ.


Το... μυστικό
Με χλοοτάπητα έστρωναν χθες τους ακάλυπτους χώρους του Πενταγώνου! Στην παρατήρησή μας πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο «ισχνών αγελάδων» να διατίθενται χρήματα για τον καλλωπισμό εξωτερικών χώρων, ο αρχηγός ΓΕΣ γελούσε πονηρά, διότι ήταν ο μόνος που ήξερε το μυστικό... Ηταν αυτός που είχε εξασφαλίσει δωρεάν από το ΟΑΚΑ χιλιόμετρα χλοοτάπητα, που αλλάχθηκε εσπευσμένα, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος για τον αγωνιστικό χώρο! Δ.Β.


Καταγγελία
Μετά τον... «Πάτριοτ» που δέχτηκε ο Θ. Γιαννόπουλος από τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος τον ανάγκασε να υποστηρίξει δημοσίως την υποψηφιότητα του αιώνιου εσωκομματικού του αντιπάλου, Θ. Χειμάρρα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τώρα ο βουλευτής της ΝΔ ασχολείται με τη μη εκτέλεσης βολής των S-300. O Ρουμελιώτης γιατρός, όπως δήλωσε χθες, ετοιμάζεται να κάνει θόρυβο στη Βουλή για την απαξίωση των S-300, καταγγέλλοντας το ΓΕΑ ότι δεν καταδέχθηκε ούτε καν την πρόσκληση των Ρώσων να παρακολουθήσουν σχετική βολή που θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου στη Σιβηρία. Προφανώς κάποιοι στο Πεντάγωνο δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς τους S-300! Δ.Β.


Ενδοιασμοί
Πολύ θα ήθελε ο Γ. Παπανδρέου να συνδυάσει τις δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με τη... μετακόμιση του Μεγάρου Μαξίμου. Τη σχετική εισήγηση έχει κάνει ο Π. Γερουλάνος, προβλέπει να στεγαστούν σε ένα κτίριο όλοι οι βασικοί υπουργοί, ο πρωθυπουργός την καλοβλέπει, αλλά δεν θέλει να τροφοδοτήσει δημοσιεύματα για σπατάλες και άλλα τέτοια Γ.Α.



Είναι από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στα γκάλοπ για την Περιφέρεια Αττικής... σαρώνει. Θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης; Οχι, άλλες είναι οι βουλές του Μαξίμου, δεν πρόκειται να μετακινηθεί. Παρότι ακούστηκε ότι μπορεί να «μετακομίσει» σε αναπτυξιακό υπουργείο, έλαβε μήνυμα για την παραμονή του. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φρόντισε να τον ενημερώσει εγκαίρως. Βέβαια, στους ανασχηματισμούς υπάρχουν και τα απρόοπτα.. Φ.Γ.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΝΕΕΙ ΑΝΕΜΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Και ο Μητσοτάκης Αντώνη είναι περήφανος για τον υπ. Περιφεριάρχη σου!!! Και η Παπαρήγα στο ΚΚΕ για τον υπ,Δήμαρχο σου!!! Κομματική αλητεία της ΝΔ κατά Υποψηφίου Περιφέρειας BA Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη (Πρύτανη Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου). To πρώτο «εκλογικό» ατόπημα α διέπραξε ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα στην πατρίδα της συζύγου του αδελφού του στη Λέσβο. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Παύλος Βογιατζής είναι μαζί μας» είπε χαρακτηριστικά και προφανώς του άρεσε τόσο πολύ που το επανέλαβε άλλες δύο φορές! Και οι νεοδημοκράτες του ακριτικού αυτού νησιού ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο είναι περήφανη η Ν.Ν.Δ. (Νέα Νέα Δημοκρατία) του Αντώνη. Για τις τοποθετήσεις Βογιατζή απέναντι στο πρόσωπο του Σαμαρά κατά την διάρκεια της κούρσας εκλογής στην θέση του Προέδρου του κόμματος; Για την πλήρη υποστήριξη Βογιατζή στο πρόσωπο της Ντόρας και την πλήρη απαξίωση του Σαμαρά με χαρακτηρισμούς που ούτε ο … Πάγκαλος δεν θα τους έλεγε; Για όσα «άκουσε» ο Αβραμόπουλος όταν συνεργάστηκε με τον Σαμαρά; Εκτός και αν είναι υπερήφανοι στη Ν.Ν.Δ. για το μεγάααλο έργο που συντελέστηκε στη Νομαρχία Λέσβου και ξεπερνά τα σύνορα του διαπλανητικού μας συστήματος !!! Διαστημικό έργο! Ατό φαίνεται ότι ζήλεψαν στη Ν.Ν.Δ. Ζήλεψαν τα 2.000.000 ευρώ χρέος του LesvosShop ! Μιας επιχειρήσεως πρότυπο που ξεκίνησε με όλες τις προϋποθέσεις για τεράστια επιτυχία και ο Νομάρχης Λέσβου το μετέτρεψε στον μεγαλύτερο εφιάλτη της θητείας του ! Σήμερα το Lesvoshop είναι η «χαρά» των δικαστών και των Εισαγγελέων που στο μέλλον θα ασχολούνται για πολλά χρόνια μαζί του!!! Ζήλεψαν προφανώς τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι δρόμοι και τα γεφύρια στη Λέσβο που οραματίστηκε και σχεδίασε ο Βουνάτσος ως αντάρτης του ΠΑΣΟΚ! Ο Αντώνης είναι υπερήφανος για τις ειδικότητες ιατρών που χορηγούσε η Νομαρχία στη Λέσβο . Για όσους απέκτησαν επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης! Είναι πρόδηλο ότι είναι υπερήφανοι για την διάσταση που πήρε η υπόθεση της Αγριλιάς ! Μια υπόθεση που το zougla.gr ανέδειξε ως ένα σκάνδαλο ολκής για το οποίο ο Νομάρχης φέρει ακέραιη την ευθύνη! Φαίνεται ο Αντώνης δεν έμαθε τίποτα από το Βατοπέδι! Μπράβο Πρόεδρε … Είναι προφανές ότι η υπερηφάνεια των Νέο-Νεοδημοκρατών ξεχειλίζει με την τοποθέτηση ως υπ.Περιφεριάρχη του Π.Βογιατζή, μιας και ιδεολογικά Πρόεδρος συμφωνεί φαίνεται με τις θέσεις του Νομάρχη για τα Ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό! Αντώνη , πρέπει να είσαι πολύ περήφανος για όσα έχει δηλώσει ο εκλεκτός Περιφερειάρχης σου κατά καιρούς στην Τουρκία, ειδικά τότε που προτίμησε να αδελφοποιηθεί με την τουρκική πόλη Αλτινολούκ αντί με την Κυπριακή μας Κερύνεια !! Γι αυτό ειδικά πρέπει να είσαι τοσο εσύ όσο και ο Δημητράκης , εξόχως υπερήφανοι και εντόνως Εθνικά συγκινημένοι !! Όπως ρίγη συγκίνησης , θα πρέπει να σου προκάλεσε και η διαχείριση της υπόθεσης των λαθρομεταναστών και τα δισεκατομμύρια που ξόδευε η νομαρχία τόσα χρόνια ! Αλλά αλήθεια, μήπως η ΝΝΔ ζήλεψε το γεγονός στη Λέσβο η Νομαρχία για ΟΚΤΩ χρόνια δεν έκανε ούτε ένα έργο δικό της και εκτέλεσε τα έργα του ΠΑΣΟΚ και ονειρεύεται να κάνει το ίδιο και πανελλαδικά αφού πρώτα υποβαθμίσει την περιφέρεια Β. Αιγαίου μετατρέποντας την σε οικονομικό προτεκτοράτο της Τουρκίας ; O Περήφανος Αντώνης καθάρισε σαν αυγό τον Κώστα Μουτζούρη (Πρύτανη Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου)δίνοντας το χρίσμα. Ετσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται στη ΝΝΔ την πολιτική ! Ευθύτητα και σταθερότητα στις επιλογές. Εκτός και εάν τα έχουν μοιράσει με το ΠΑΣΟΚ και θα πάρει η ΝΝΔ την Περιφέρεια και το ΠΑΣΟΚ τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας (σε έκταση) . Εάν είναι έτσι, τότε έχει δίκιο ο Αντώνης που καμαρώνει για τον Παύλο τον αγράμματο αχυράνθρωπο! Αντε και εις ανώτερα παιδιά! Ποιος ξέρει… μπορεί να έχει ξεκινήσει η ίδρυση της Νέας Νέας Νέας Δημοκρατίας ! Κοινώς ζήτω η Ν.Ν.Ν.Δου !!!!