Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η κυρία Αννα Νταλάρα έλυσε τη σιωπή της. Επικοινώνησε με συνεργάτη μου και διέψευσε κατηγορηματικά σχόλιό μου που δημοσιεύτηκε προ ημερών για την εμβληματική τσάντα της, η οποία έκλεψε την παράσταση στην ορκωμοσία της κυβέρνησης την Τρίτη το μεσημέρι. Είχα αναφέρει ότι η νέα υφυπουργός Εργασίας (με αρμοδιότητα τη μετανάστευση) προσήλθε με τσάντα που έμοιαζε με Ηermes, αλλά δεν ήταν, γιατί δεν ήθελε να.. προκαλέσει με μια τσάντα των 6.000 ευρώ. Προτίμησε λοιπόν τσάντα εξίσου γνωστής φίρμας που εκτιμήθηκε ότι κοστίζει πολύ λιγότερο, περίπου 2.000 ευρώ. Η κυρία Νταλάρα αποκάλυψε τελικώς τη μάρκα της τσάντας της, η οποία είναι Μulberry και κοστίζει μεταξύ 700 και 1.100 ευρώ.

Η είδηση πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επέλεξε να εγκατασταθεί στο επί της Πειραιώς κτίριο, σε μια περιοχή του κέντρου της Αθήνας που αποκαλείται «γκέτο» ακόμη και μέσα σε κυβερνητικές συσκέψεις(!), προκάλεσε πικρόχολα σχόλια. Μεταξύ άλλων, ακούστηκε η εκτίμηση ότι είναι θέμα χρόνου ώσπου να κλαπεί η τσάντα Μulberry της Αννας από καμιά περαστική συμμορία Σουδανών. Γεγονός είναι πάντως ότι η Αννα ξεκίνησε να συμβάλλει στην αναβάθμιση της Πειραιώς, αφού οι τσάντες της (είτε Μulberry, είτε Ηermes, είτε Fendi) είναι από την Τρίτη το μεσημέρι οι μοναδικές αυθεντικές που εντοπίζονται στην περιοχή.

***

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στην Αποθήκη Γ΄ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η διευθύντρια της «νέας δομής» του πρωθυπουργικού Γραφείου κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη συζητούσε επί μακρόν με τον επικεφαλής του Γραφείου Σχεδιασμού Στρατηγικής του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Θέο. Συζητούσαν για τις λεπτομέρειες της μετακόμισης του Μεγάρου Μαξίμου στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι η πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση που το Γραφείο του Πρωθυπουργού «ξαναχτίζεται» από την αρχή και είναι φυσικό οι σχετικές συζητήσεις να μην έχουν τέλος.

***

Αφού ενθάρρυνε τον κ. Π. Μελά να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στον Πειραιά (και στη συνέχεια του ζήτησε να την ανακαλέσει), ο κ. Β. Μιχαλολιάκος ανέλαβε ο ίδιος το βαρύ χρέος να πετύχει (αν δεν ανατραπούν οι ως σήμερα εκτιμήσεις) μια ηρωική ήττα για τη Νέα Δημοκρατία απέναντι στον υποψήφιο του ΠαΣοΚ κ. Ι. Μίχα.

Κάπως όμως έπρεπε να αποκαταστήσουν τον κ. Μελά και να διαφυλάξουν ό,τι απέμεινε από την «ενότητα» της Δεξιάς στο λιμάνι μετά την ανταρσία του κ. Π. Μαντούβαλου. Αποφασίστηκε λοιπόν να εμφανιστούν μαζί για φαγητό στη «Βιβλιοθήκη» του Κολωνακίου (ξεχνώντας ότι το Κολωνάκι δεν βρίσκεται στον Πειραιά) για να τους δουν όλοι και να εμπεδωθεί το μήνυμα ότι ο κ. Μελάς παραμένει δεμένος στο «μαντρί».

***

Μέτρα ασφαλείας πρέπει να λάβουν οι επισκέπτες του περιπτέρου του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο εγκαινιάζει σήμερα ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Π. Γερουλάνος αφού, όπως πληροφορούμαι, είναι υποχρεωμένοι να διασχίσουν 11 νησίδες. Οι νησίδες αφηγούνται «το αντικείμενο και τις συνέργειες του υπουργείου». Συμπεραίνω ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να προσέξουν μήπως παραπατήσουν πάνω σε καμιά «συνέργεια» και πέσουν στη «θάλασσα» που καταπίνει τους πενιχρούς πόρους για τον πολιτισμό.

Οι νησίδες πάντως συγκροτούν το λεγόμενο «Πολιτιστικό Αρχιπέλαγος», το οποίο μάλλον συμβολίζει και τον τουρισμό (λόγω της θάλασσας). Πέραν του ότι το σκηνικό είναι κατάλληλο και για το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, ορισμένοι υποψιάζονται ότι η έμπνευση των δημιουργών του περιπτέρου προήλθε από το Ντουμπάι, όπου έχει δημιουργηθεί ένα αρχιπέλαγος με νησιά- μικρογραφίες της Γης, με την ονομασία «World», γεμάτα πολυτελείς βίλες που έχουν παραμείνει (λόγω της κρίσης) στα αζήτητα.

***

Η πραγματική πρόθεση του κ. Β. Κικίλια είναι να εγκαταλείψει την πολιτική και να επιστρέψει στο μπάσκετ. Αυτό συμπεραίνουν πολιτικοί αναλυτές μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής. Διότι δεν είναι μόνον ότι ο συμπαθής Βασίλης δέχθηκε να διεκδικήσει την Περιφέρεια (τις περισσότερες νομαρχίες της οποίας- Αθηνών, Πειραιώς και Δυτικής Αττικήςη Νέα Δημοκρατία δεν κατόρθωσε να κερδίσει ούτε την περίοδο της παντοκρατορίας Καραμανλή), αλλά και ότι δήλωσε χθες ότι θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, σε μια συγκινητική απόπειρα να μεταδώσει «σιγουριά για τη νίκη».

Αν η δήλωση παραίτησης δεν εντάσσεται σε σχέδιο επιστροφής στο μπάσκετ, τότε σίγουρα πρόκειται για αρλούμπα επικοινωνιολόγου, την οποία πήρε στα σοβαρά ο υποψήφιος. Οποια κι αν είναι η εξήγηση, το Σύμπαν συνωμοτεί για την επιστροφή του καλαθοσφαιριστή στο φυσικό του περιβάλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια: