Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

»Στο Οσλο ο Παπανδρεου

ΕΘΝΟΣ

Η ανεργία, η οικονομική κρίση, καθώς και ο τρόπος εφαρμογής λύσεων και πολιτικών για να ξεπεραστεί η κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στην ανεργία αποτέλεσαν την ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Οσλο.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με τον..

πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γιάνς Στόλτεμπεργκ, τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Κάν, το πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εργασίας Χουάν Σομάβια και την πρωθυπουργό της Λιβερίας Ελεν Τζόνσον Σιρλιφ .

Στην συζήτηση επισημάνθηκε η ανάγκη για εφαρμογή πολιτικών ώστε η ανεργία να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκε και η αναγκαιότητα ύπαρξης μίας χάρτας δικαιωμάτων η οποία μέσω της καταγραφής ενός minimum αναγκών να δημιουργεί ένα δίκτυο ασφαλείας για του πιο ευάλωτους.

Επιπλέον, επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα για το πώς οι τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία, πώς μπορεί να ρυθμιστεί και να εποπτευτεί το τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, συζήτησαν και πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξοικονομηθούν νέοι πόροι από την επιβολή πράσινου φόρου ή την εφαρμογή του φόρου τόμπιν ή την εφαρμογή φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: