Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

»Το ανεκδοτο της οικογενειοκρατιας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ βημα

Μάλλον θα πρέπει να είναι προσεκτικότεροι στη ΝΔ όταν αφορίζουν με κάθε ευκαιρία την οικογενειοκρατία.

Πρώτον, γιατί δεν έχει προς το παρόν αποδειχθεί ότι οι γόνοι πολιτικών οικογενειών δεν είναι κατάλληλοι για πολιτική καριέρα. Αντιθέτως έχει αποδειχθεί ότι ένας πολιτικός που μεγάλωσε στην πολιτική διαθέτει καλύτερη πολιτική σκέψη και.. μεγαλύτερη εμπειρία. Δεύτερον, γιατί ειδικά στη ΝΔ τα τζάκια είναι περισσότερα από κάθε άλλο κόμμα και εξακολουθούν να κυριαρχούν. Συνεπώς το ανάθεμα στην οικογενειοκρατία μπορεί ευκολότερα να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι σε όλους γνωστό ότι ο αποκλεισμός του κ. Δ. Ψωμιάδη από το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη δεν έγινε για να παταχθεί η οικογενειοκρατία.

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούστηκε ως αστείο, όταν τη θέση του κατέλαβε ο κ. Απ. Τζιτζικώστας, γόνος και αυτός γνωστής πολιτικής οικογένειας της Θεσσαλονίκης. Και δεν ήταν το πρώτο «τζάκι» που επιχειρεί να μεταπηδήσει στην αυτοδιοίκηση με τις ευλογίες της ΝΔ. Προηγήθηκαν ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο κ. Κ. Μπακογιάννης, αλλά και ο κ. Κυρ. Μιχαλολιάκος, αδελφός του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης της ΝΔ που διεκδικεί τον Δήμο Ανατολικής Μάνης. Κάπως έτσι το αστείο έγινε ανέκδοτο!



Δεν υπάρχουν σχόλια: