Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

»Η παγιδα του Λευκου Πυργου

Βασίλης Χιώτης ΒΗΜΑ

Είναι μερικές φορές που η μάχη της επικοινωνίας μπορεί να χαθεί από μια λεπτομέρεια. Ισως αυτό συμβεί και στη Θεσσαλονίκη, αν δεν προσέξουν σήμερα οι υπουργοί.

Εκ πρώτης όψεως η ιδέα να συνεδριάσει στη συμπρωτεύουσα το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν ευρηματική. Ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να.. εκπέμψει μηνύματα αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας με φόντο τον Λευκό Πύργο.

Αλλά, από την άλλη πλευρά, η μαζική μετακίνηση των υπουργών σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μπορεί να μας θυμίσει εικόνες από άλλες εποχές. Το μεσημέρι θα γεμίσει υπουργικές λιμουζίνες η Τσιμισκή, καθώς 48 κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να φθάσουν στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ από τα πολυτελή ξενοδοχεία όπου έχουν καταλύσει.

Από χθες εξάλλου γέμισαν και πάλι τα πολυτελή εστιατόρια που σερβίρουν πάνω από όλα «αλμυρούς» λογαριασμούς. Και είναι βέβαιο ότι ορισμένοι από αυτούς θα πληρωθούν και πάλι από κρατικά κονδύλια.

«Μα δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από ό,τι έκανε στη Θεσσαλονίκη η προηγούμενη κυβέρνηση» θα μπορούσε να απαντήσει κανείς.

Από κάτι τέτοια, όμως, η προηγούμενη κυβέρνηση βούλιαξε πέρυσι τέτοιο καιρό στη ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: