Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Περιφερειάρχης Αττικής ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Λουκάς Παπαδήμος; Κάποιοι (θέλοντας ίσως να θολώσουν τα νερά...) δεν απέκλειαν ότι ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να προτείνει στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ στην Αττική για να συμβολίσει με τον πιο καταλυτικό τρόπο πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει στον «Καλλικράτη». Ωστόσο, πηγή μου με διαβεβαιώνει ότι στη..
χθεσινή συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κυριάρχησαν οι θεσμικές αρετές του «Καλλικράτη», αλλά το άδηλο μέλλον της οικονομίας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αναλάβει ο κ. Παπαδήμος «ρόλο Σκιόπα», δηλαδή να ανακηρυχθεί από τον κ. Γ. Παπανδρέου ως ο δεύτερος απεσταλμένος της χώρας στη ζούγκλα των αγορών μετά τον κ. Τομάσο Πάντοα Σκιόπα. Μάλιστα σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Παπαδήμος θα αναλάβει και τον ρόλο του διαμεσολαβητή με την τρόικα, δηλαδή ένα είδος «περιφερειάρχη Ελλάδος» (και όχι μόνο Αττικής).

***

Μαθαίνω ότι στην περίπτωση που ο κ. Π. Φασούλας δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, θα του προταθεί θέση αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής. Επ΄ ευκαιρία, στην Ιπποκράτους έχουν αποφασίσει ότι οι επικρατέστεροι για τις θέσεις αντιπεριφερειαρχών Αττικής είναι η σημερινή υπερνομάρχης κυρία Ντίνα Μπέη, οι κκ. Γρ. Φελώνης και Αθ. Μπαλλής και ο δύο φορές (2002 και 2006) εκλεγμένος νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αρ. Αρκουδάρης.

***

Να υποθέσω ότι επήλθε συμφιλίωση ανάμεσα στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και στην επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κυρία Βάσω Παπανδρέου ; Γιώργος και Βάσω εθεάθησαν προχθές το βράδυ στο ίδιο τραπέζι στο «Πάρκο Ελευθερίας». Σημειώνω ότι η Βάσω μόλις έλαβε λεπτομερή απάντηση στη δεύτερη ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα την κερδοσκοπία στην αγορά ομολόγων. Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι η απάντηση είναι αναλυτική και έχει καλύψει επαρκώς την ερώτηση. Το πιθανότερο είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι τόσο δαιδαλώδες που όλοι θέλουν να το ξεχάσουν (ο καθένας για τους δικούς του λόγους). Και σε κάθε περίπτωση, η κυρία Παπανδρέου δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα σταματήσει το αντάρτικο κατά της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Αλλωστε η συνάντηση ήταν τυχαία. Ο υπουργός Οικονομικών συνέτρωγε με τον κ. Ευ. Βενιζέλο και φεύγοντας κάθησε ένα τέταρτο της ώρας στο τραπέζι της Βάσως που βρισκόταν εκεί με δική της παρέα.

***

Το απολωλός πρόβατο του υπολοίπου Αττικής, ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Β. Οικονόμου , ο οποίος δεν ψήφισε το μνημόνιο και διαγράφηκε, «απειλεί» το Κίνημα ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Ωρωπό.

Ενδεχομένως όμως η οξύτητα πνεύματος του βουλευτή να είναι μεγαλύτερη από εκείνη που νομίζουν ορισμένοι συνάδελφοί του. Αν το τολμήσει, ο κ. Οικονόμου έχει σχεδόν σίγουρη τη νίκη. Το ΠαΣοΚ θα κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει να εκλεγεί έτσι ώστε να τον ξεφορτωθεί και να απελευθερωθεί η έδρα του στη Βουλή.

***

Συναγερμός ήχησε στη Ρηγίλλης από την πληροφορία ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδης πρόκειται να ορίσει αντιπεριφερειάρχη τον αδελφό του. Ορισμένοι υποψιάστηκαν ότι θα συνεχίσει διορίζοντας σε ανάλογες θέσεις τα εξαδέλφια, τα ανίψια και τις κουμπάρες του.

Ο Γραμματέας του κόμματος κ. Α. Λυκουρέντζος μίλησε δύο φορές με τον κ. Ψωμιάδη και επειδή ο τελευταίος αρνούνταν να καταλάβει, τηλεφώνησε στον νομάρχη Θεσσαλονίκης ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς. «Δεν μ΄ αγαπάς, πρόεδρε, δεν μπορώ να δουλέψω χωρίς τον αδελφό μου» λέγεται ότι κλαψούρισε ο κ. Ψωμιάδης, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ του εξήγησε ότι δεν θα ανεχθεί μια τόσο ακραία μορφή οικογενειοκρατίας. Το καλύτερο θα ήταν πάντως να μην είχε ανεχθεί τον κ. Ψωμιάδη από την πρώτη στιγμή, όταν ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Εν πάση περιπτώσει, αν ο κ. Ψωμιάδης επιμείνει, θα του αφαιρεθεί το χρίσμα, ενώ αν υπαναχωρήσει, θα φανεί ότι υποτάσσεται στο κόμμα, δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις κερδίζει η Ρηγίλλης. Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη περίπτωση. Να γίνει χαμός και να κερδίσει την περιφέρεια το ΠαΣοΚ...

***



Μπράβο στον κ. Φ. Πετσάλνικο , ο οποίος κλείνει έναν ραδιοφωνικό σταθμό που δεν υπήρξε ποτέ! Δεν είμαι επηρεασμένος από την ταινία «Ιnception». Απλώς μαθαίνω ότι διακόπτεται η λειτουργία του ραδιοφώνου της Βουλής, δηλαδή ενός σταθμού που δεν απασχόλησε ποτέ την ακοή μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: