Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Με αναφορές στον Αβέρωφ
«E» 22/7

Πώς «ασφαλίστηκε» το Ασφαλιστικό
Πολύ... Αβέρωφ είχε η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στα Γιάννενα. Ο Αν. Σαμαράς δεν έκρυψε ποτέ ότι θεωρεί τον εαυτό του πολιτικά «παιδί» του Ευάγγελου Αβέρωφ και επέλεξε για συμβολικούς λόγους να ξεκινήσει την πρώτη έξοδό του στην επαρχία μετά το συνέδριο, από την πατρίδα του, την Ηπειρο. Ετσι συχνές ήταν οι αναφορές του στις..

υποθήκες του Αβέρωφ. «Ο μεγάλος Ευάγγελος Αβέρωφ μας έμαθε να ζυμωνόμαστε με την επαρχία, με την περιφέρεια, να είμαστε εκείνοι οι οποίοι πραγματικά μπορούμε να βαπτιστούμε στη δύναμη που δίνει η περιφέρεια σε ολόκληρη την Ελλάδα» είπε κατά την επίσκεψή του στη νομαρχία.


Αναδρομικός έλεγχος
Πρόταση να γίνει αναδρομικός έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης όλων των διευθυντών του ΕΣΥ την τελευταία δεκαετία έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Δ. Κρεμαστινός, με αφορμή τη ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για την καθιέρωση υποβολής πόθεν έσχες για τους διευθυντές των δημόσιων νοσοκομείων. Αξίζει, μάλιστα, να επισημανθεί ότι δεν εξαίρεσε τον εαυτό του, ζητώντας ο έλεγχος να συμπεριλάβει και τον ίδιο!

«Και συ τέκνον...»
«Και συ τέκνον, Βρούτε». Με αυτό τον τρόπο αντιδρά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος στον Κ. Γκιουλέκα αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της «γαλάζιας» παράταξης, που έχει τη διοίκηση στον δήμο εδώ και 25 χρόνια. Κάποιοι μάλιστα προχωρούν ακόμη περισσότερο. «Εμείς κάναμε τον νεαρό τότε δικηγόρο παρουσιαστή στο κανάλι του δήμου», λένε και θυμίζουν ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος, όταν αποχώρησε για τον δήμο, τον στήριξε, ώστε να βγει βουλευτής στη θέση του. Χθες ο Β. Παπαγεωργόπουλος με μια δηκτική ανακοίνωση θύμισε στον Κ. Γκιουλέκα, χωρίς να τον αναφέρει, ότι η παράταξη επί 25 χρόνια έδωσε υπουργούς, βουλευτές και υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά της και ότι κανείς δεν μπορεί να τη μειώνει. Και για να προλάβει να χαρεί στους λίγους μήνες που απομένουν το νέο δημαρχείο, το έριξε ο ίδιος στους... πολιτικούς γάμους.


Διπλό παιχνίδι...
Εντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην Ιπποκράτους η τακτική πολλών υποψηφίων που επιζητούν το χρίσμα της να παίζουν διπλό παιχνίδι. Στα κεντρικά το παίζουν ΠΑΣΟΚ και τοπικά ανεξάρτητοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δήμος Αιγάλεω, όπου ο επικεφαλής της μειοψηφίας που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, Χρ. Καρδαράς, συνυπέγραψε με τον δεξιό δήμαρχο το εξής ψήφισμα: «Οι κυβερνητικές πολιτικές που ασκούνται σύμφωνα με τις υποδείξεις των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων κύκλων των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των παγκόσμιων οικονομικών οργανισμών οδηγούν την οικονομία της χώρας σε ύφεση και την κοινωνία σε αδιέξοδα». Αλλο που δεν ήθελαν οι νεοδημοκράτες της περιοχής που κυκλοφόρησαν προκηρύξεις με το ψήφισμα και την αμερικανική σημαία με το σήμα του ΠΑΣΟΚ αντί για τα αστέρια!



--------------------------------------------------------------------------------




Φαίνεται ότι μετά το άνοιγμα του σκανδάλου των ομολόγων έρχεται «καταιγίδα» εκπλήξεων. Αυτός που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα είναι ο απελθών «τσάρος» της Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης.

Αυτό που λέγεται στη Ρηγίλλης είναι ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν προτίθεται να παράσχει καμία κάλυψη στον Γ. Αλογοσκούφη. Λόγω Κ. Καραμανλή στήριξε τον Γ. Αγγέλου, αλλά για την περίπτωση Αλογοσκούφη τα πράγματα αλλάζουν.
ο Κοριός



--------------------------------------------------------------------------------



Μνημόνιο και υποχρεώσεις...
Οαντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως «δεν μας κυβερνά η τρόικα» και ότι «όποια προσπάθεια κάνουν αυτοί (της τρόικας) για να συγκυβερνήσουν, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή». Διαβάζοντας κανείς το μνημόνιο, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι υποχρεωτική η παροχή οποιουδήποτε στοιχείου απαιτήσουν οι απεσταλμένοι της τρόικας. Και όχι μόνο αυτό: έχουν και το δικαίωμα να ζητήσουν από τα μέλη της κυβέρνησης να παραμείνουν στις θέσεις τους όσο διαρκεί η έρευνα. Αρα από την Κυριακή και μέχρι να φύγουν οι ελεγκτές η κυβέρνηση δεν θα πάει διακοπές.
ΜΙΧ. ΙΓΝ.


Η εμπειρία της Ουγγαρίας
Ενας αξιωματούχος του ΔΝΤ μάς έλεγε ότι η μη παροχή στοιχείων μπορεί να σημαίνει και πάγωμα των δανείων. Ανέφερε μάλιστα τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης του παγώματος των κονδυλίων για την Ουγγαρία. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι, όταν τα στελέχη του ΔΝΤ πήγαν στην Ουγγαρία, η νέα κυβέρνηση της χώρας αρνήθηκε να παραχωρήσει τα στοιχεία που τους ζήτησαν. Τα στελέχη έφυγαν, έστειλαν την έκθεσή τους στο Συμβούλιο του Ταμείου και αυτό -με ομόφωνη απόφαση- πάγωσε την εκταμίευση του ποσού που θα λάμβανε η Βουδαπέστη. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι. Ετρεχαν εκ των υστέρων να πείσουν ότι θα ξαναγίνουν «καλά παιδιά». Ο αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου αφορούν τους καβγάδες μεταξύ υπουργών και όχι την υλοποίηση του μνημονίου.
ΜΙΧ. ΙΓΝ.


Πρόλαβαν...
Ενας εθνοπαράφρων από την Οχρίδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία jovi -από τους χιλιάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο- χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα τρισδιάστατης απεικόνισης google sketchup, όπως μπορούν να το κάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Internet σε ολόκληρο τον κόσμο, έβαλε 12 εικονικές σημαίες της ΠΓΔΜ σε μνημεία της Μακεδονίας και ανάμεσά στους στον Λευκό Πύργο, δίπλα στην ελληνική. Παρόμοια κρούσματα είχαμε και στο παρελθόν μέχρι να ανταποκριθεί η γραφειοκρατία της Google και να κάνει την αποκατάσταση. Πάντως οι Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλος, Γκιουλέκας, Καράογλου κ.λπ. και μαζί τους και η υφυπουργός Θ. Τζάκρη πρόλαβαν να καταγγείλουν... απόπειρα αμφισβήτησης της Μακεδονίας δίνοντας αξία στους joviδες.
Χ.Τ.


Τα γκάλοπ
Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς όταν είδαν δημοσκόπηση της Rass, από την οποία προκύπτει ότι το 7,6% και το 8,4% δηλώνουν ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ, αντιστοίχως, ότι θα μπορούσε να τους εκφράσει πολιτικά ένα κόμμα με αρχηγό τον Φ. Κουβέλη. Ζεστό - κρύο τους πάνε οι δημοσκοπήσεις.
Π.Τ.


Παρουσίασε στοιχεία
Η τουρκική φιλανθρωπική οργάνωση «Humanitarian Relief Foundation» («I.H.H.»), που κατηγορείται από το Ισραήλ ότι καλύπτει και υποστηρίζει φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες, διατηρεί σχέσεις με την πολιτική ελίτ της Τουρκίας, υποστηρίζει η εφημερίδα «Νιου Γιoρκ Τάιμς». Είναι σημαντικό ότι η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση λαμβάνει και βοήθεια από τα ανώτατα κλιμάκια του ισλαμικού κόμματος που κυβερνά την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ παρουσίασε στοιχεία στους Αμερικανούς και απαιτεί να κηρυχθεί η «Ι.Η.Η.» τρομοκρατική οργάνωση. Η ανακήρυξη στοχεύει κατευθείαν τον Ταγίπ Ερτογάν και την «ισλαμική μαφία», λένε οι καλά γνωρίζοντες τον Τούρκο πρωθυπουργό...
ΜΙΧ. ΙΓΝ.


Καμία σκιά
«Πράγματι, υπάρχει τουρκική δραστηριότητα, που επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα», δήλωσε χθες στη Βουλή ο Πέτρος Ευθυμίου, με αφορμή τις έρευνες των Τούρκων στο Αιγαίο. Με τη νέα του δραστηριότητα ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, ήταν παρών στο Καζακστάν και διαβεβαίωσε το ελληνικό κοινοβούλιο πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί σε κανέναν να δημιουργήσει κεκτημένο και μάλιστα σε σαφή ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως διασφαλίζονται από το Διεθνές Δίκαιο. «Εχουμε κατέστησε σαφές, απόλυτη συνείδηση, ότι τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα διαφυλάσσονται με το πιο καίριο τρόπο, σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν ούτε σκιές, ούτε συμβιβασμοί».
Λ.Τ.


Επιμένει
Στύλωσε τα πόδια του και δεν κάνει πίσω ο «γαλάζιος» πρόεδρος του ΤΕΕ Θεσσαλίας, Ντίνος Διαμάντος, ο οποίος έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Λάρισας. Η Ρηγίλλης, δια του Βασίλη Μιχαλολιάκου, προσπάθησε να τον πείσει να αποσύρει την υποψηφιότητά του, αφού δίνει το χρίσμα στον επί τρεις τετραετίες δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη. Ο Ντ. Διαμάντος δεν... τσίμπησε στις υποσχέσεις ότι θα είναι μελλοντικά υποψήφιος βουλευτής και εμμένει στην υποψηφιότητά του.
Μ.Ρ.


Συναντήσεις με στόχο
Το πρώτο κόμμα που ζήτησε να συναντήσει ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός ήταν το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και τον Φώτη Κουβέλη. Σειρά έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και μάλλον έπεται συνέχεια... Οπως όλα δείχνουν, ο κ. Σγουρός δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την περιφέρεια Αττικής, αν και ερώτημα είναι εάν θα επιμείνει μέχρι τέλους.
Π.Τ.



Περιστατικά «εργοδοτικής αυθαιρεσίας» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο καφενείο της Βουλής. Διαμαρτύρονται ότι δουλεύουν ανασφάλιστοι, ότι υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων και ότι ο ιδιώτης που διαχειρίζεται τον χώρο αρνείται να καταβάλει τα επιδόματα αδείας. Συμβαίνουν αυτά μέσα στον ναό της Δημοκρατίας;
Λ. Γ


Δεν υπάρχουν σχόλια: