Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

»ΠΑΝΔΩΡΑ

Τα μάθατε τα νέα ?
Κοσμάς Βίδος ΒΗΜΑ

Το «Λαγωνικό» είναι εδώ, για να βάλει «φωτιά στα φρένα» που λέει και το τραγούδι. Πρόκειται για ένα νέο, υπερηχητικό αυτοκίνητο που αναπτύσσει ταχύτητα 1.700 χιλιομέτρων την ώρα. Σκέφτεστε τι θα γίνει αν διοχετευθεί στην ελληνική αγορά σε προσιτή τιμή; Δεδομένης της αγάπης του νεοέλληνα για τα γκάζια αλλά και της αδιαφορίας του για την τήρηση του ΚΟΚ, δεν θα μείνει πεζός για πεζός. Με... υπερηχητικές ταχύτητες θα μας στέλνουν στον..
Αλλο Κόσμο!

Το σκυλί σας γρυλίζει χωρίς λόγο; Αρπάζει και καταστρέφει διάφορα αντικείμενα, αγνοώντας τις απαγορεύσεις σας; Μπορεί ακόμη και να σας δαγκώσει; Κατά τους ισπανούς ειδικούς, δεν είναι από τη φύση του επιθετικό, έχει, απλώς, πάθει κατάθλιψη. Οπότε, μήπως να του αρχίζατε ψυχοθεραπεία ή αγωγή με Ladose;

Αν επιλέξατε για τις διακοπές σας την Ιταλία, προσοχή στις απαγορεύσεις που ισχύουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, η παράβαση των οποίων τιμωρείται. Για την ενημέρωσή σας: Στα στενά του Τράπανι απαγορεύεται να τρώτε παγωτό χωνάκι. Στα γραφικά δρομάκια του Κάπρι δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε φορώντας ξύλινα τσόκαρα. Στο Εμπολι ένα δημόσιο φιλί θα σας στοιχίσει 500 ευρώ.

Θέλετε και άλλα; Στις λίμνες της Βενετίας απαγορεύεται να ταΐζετε τα περιστέρια, ενώ στην παραλία Εraclea Μare δεν επιτρέπεται να χτίζετε «στην άμμο παλάτια», όχι επειδή ο βοριάς «θα τα κάνει συντρίμμια, κομμάτια», αλλά επειδή θα πρέπει να λογοδοτήσετε στην Αστυνομία. «Είναι τρελοί αυτοί οι Ιταλοί», όπως θα έλεγε ο Αστερίξ.

Από... λαγοφοβία πάσχει γερμανίδα καθηγήτρια. Ετσι όταν πέρυσι μια μαθήτριά της ζωγράφισε έναν λαγό στον σχολικό πίνακα, η κατατρομαγμένη εκπαιδευτικός την έτρεχε στα δικαστήρια- επειδή, λέει, το έκανε με δόλο, για τη φοβίσει!

Εφέτος έτερη μαθήτρια επανέλαβε το «πείραμα», για να βρεθεί με τη σειρά της στο εδώλιο. Το γερμανικό δικαστήριο απέρριψε όμως τη μήνυση εναντίον της, θεωρώντας ότι ήταν πιο πιθανό να τρομάξει ο λαγός από τη φοβερή και τρομερή καθηγήτρια παρά εκείνη από το αθώο ζωάκι.


Κύριε διευθυντά
Καταλαβαίνω τι ήθελε να πει ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος όταν δήλωνε: «Τώρα σφυρηλατείται στην ελληνική κοινωνία μια καινούργια άποψη για τους πολιτικούς, όπου πολιτικός δεν είναι αυτός που τα λέει κομψά, που είναι χαριτωμένος, που είναι πάντα καλός (...) αλλά αυτός που τα κάνει όλα αυτά από την αντίθετη...». Εννοούσε, βεβαίως, ότι δεν χρειάζεται το φαίνεσθαι αλλά το πράττειν. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το πολιτικό πράττειν πρέπει να συνοδεύεται από κυνικότητα, αναίδεια, αντιπάθεια κ.λπ. Οπως κι αν έχει, κατά την αξιομακάριστο γιαγιά μου, «δεν με νοιάζει που πεθαίνω (κυριολεκτικά, στην περίπτωση των μέτρων του κ. Λοβέρδου) παρά που όσο ζω μαθαίνω»!

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: