Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Δεν ξέρω αν η κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν πράγματι δίπλα στον κ. Γ. Παπανδρέου το Σάββατο το βράδυ στο «Σινέ Διάνα» του Πόρου για να παρακολουθήσουν μαζί την ταινία «Τhe kings of Μyconos». Κάποιοι λένε ότι την είδαν, αλλά κυβερνητικές πηγές το διαψεύδουν κατηγορηματικά. Ισως η εικόνα της Σεγκολέν να εμφανίζεται μπροστά σε ορισμένους σοσιαλιστές με ειδικό χάρισμα στην ενόραση, αλλά όχι φυσικά σε όλους...

Ανεξάρτητες πηγές του Πόρου πάντως βεβαιώνουν ότι ο...
Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Αντα εμφανίστηκαν πολύ διακριτικά στον κινηματογράφο χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν από πριν και έβγαλαν εισιτήριο μόνοι τους χωρίς τυμπανοκρουσίες (σπάζοντας άλλη μία παράδοση που θέλει τον έλληνα πολιτικό να μην κουβαλάει πορτοφόλι...).

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο κ. Παπανδρέου επρόκειτο αρχικώς να μεταβεί εκείνη την ημέρα στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει την παράσταση της «Λυσιστράτης», αλλά για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο το ακύρωσε. Ισως δεν είχε όρεξη να δει άλλη μια βαρετή τηλεοπτική μεταφορά της γνωστής κωμωδίας με κακή σκηνοθεσία και ασήμαντες ερμηνείες.

***

Πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ, που όπως και ο Πρωθυπουργός συνδυάζει το μουστάκι με τον εκσυγχρονισμό και θεωρείται ότι έχει ελπίδες στον ανασχηματισμό (αφού τα «βενιζελικά» του ατοπήματα έχουν πλέον παραγραφεί). απάντησε αρνητικά σε ερώτηση συνεργάτη μου αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Κάπως έτσι, ο κ. Π.Ψωμιάδης παραμένει χωρίς αντίπαλο.

***

Η καλοκαιρινή επιθεώρηση «Δεν κάνουμε φέτος διακοπές» θα παιχτεί και από αυτή την κυβέρνηση μετά την «επιτυχία» που είχε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης. Εν μέσω καύσωνα και ενώ όλοι οι υπουργοί ετοιμάζουν κρυφά τις βαλίτσες τους μη αντέχοντας τον παραλογισμό τού να δουλεύεις το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ο κ. Γ. Παπανδρέου έστειλε χθες πρόσκληση στους υπουργούς για τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, όπου θα υποκριθούν όλοι ότι ασχολούνται «συλλογικά» με την παρακολούθηση του μνημονίου...

Ο εικονιζόμενος στο σκίτσο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος βέβαια (ο οποίος θα προεδρεύσει, διότι ο Πρωθυπουργός δεν συμμετέχει στην εν λόγω επιτροπή για να μη συγχυστεί) μαθαίνω ότι έχει ετοιμάσει δύσκολες ερωτήσεις για όλους και κυρίως για τις (σύμφωνα με ορισμένους κύκλους...) «κακές μαθήτριες του μνημονίου» κυρίες Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ενημερώνω πάντως τους υπουργούς ότι σύμφωνα με εμπειρικές δημοσκοπήσεις συνεργατών μου, ακόμη κι αν ολόκληρη η κυβέρνηση εγκαταλείψει τη χώρα από σήμερα ως το τέλος Αυγούστου, κανένας δεν θα καταλάβει τη διαφορά.

***

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» για τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Πρόκειται για τον επικεφαλής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ και ανακοινώνει αύριο ότι θα διεκδικήσει (με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο) τον Δήμο Ρόδου.

Ο κ. Χατζημάρκος, πατέρας της φράσης «νιώθω σαν τον καπετάνιο του “Τιτανικού” όταν είδε την προπέλα να δείχνει το φεγγάρι» (την οποία είπε προφητικά για το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, έναν χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές του 2009), είναι ο ίδιος που με το σύνθημα «Η Ρόδος δεν θα γίνει Πειραιάς» κατέβασε πρόσφατα τους επαγγελματίες στο λιμάνι της Ρόδου την ημέρα της προσέγγισης του «Ζenith» για να περιφρουρήσουν τον τουρισμό. Το «πήδημα» πάντως δεν ξέρουμε ποιος θα το κάνει στις 7 Νοεμβρίου, αφού το ΠαΣοΚ είναι πανίσχυρο στη Ρόδο.

***

Το Σάββατο το απόγευμα ο κ. Π. Γερουλάνος μετέβη στη Μεσσηνία στο Φεστιβάλ Χορού (όπου ορισμένοι χορογράφοι απέδειξαν την ευλυγισία τους με διαδοχικές υποκλίσεις...), αργότερα έκανε το τραπέζι στα τοπικά στελέχη και στους βουλευτές (οι υποκλίσεις πολλαπλασιάστηκαν...) και την Κυριακή επισκέφθηκε την Αρχαία Μεσσήνη, όπου τον υποδέχθηκε ο αρχαιολόγος κ. Π. Θέμελης.

Εκεί ήλθε η σειρά των επιρρεπών στην κλασική ομορφιά υπουργικών ακολούθων να υποκλιθούν μπροστά στο γυμνό άγαλμα του Ερμή με τις τέλειες αναλογίες («απ΄ όποια πλευρά και να το δεις...», όπως εξηγούσε με νόημα σε συνεργάτη μου δαιμόνια συνεργάτις του υπουργού).

Εν τω μεταξύ, φήμες πυροδότησε το κέρμα που ο Παύλος έριξε μέσα στον αρχαίο κουμπαρά στην Αρτεμισία. Πρόκειται για έθιμο όπου ρίχνεις ένα κέρμα στο πήλινο σκεύος και κάνεις μια ευχή. «Τι ευχή κάνατε;» ρώτησε τον υπουργό αδιάκριτος συνεργάτης μου. «Η ευχή είναι προσωπική και δεν έχει σχέση με τον Δήμο Αθηναίων» απάντησε κοφτά ο Παύλος. Μήπως έχει σχέση με τη φημολογούμενη μετακίνηση στο Μαξίμου κατά τον ανασχηματισμό;






Δεν υπάρχουν σχόλια: