Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

»ΠΑΝΔΩΡΑ

Τα μάθατε τα νέα ?
Κοσμάς Βίδος ΒΗΜΑ

Φυσαλίδες αξίας χιλιάδων ευρώ στον βυθό της Βαλτικής: Οπου ομάδα δυτών ανακάλυψε μπουκάλια που περιέχουν, ως φαίνεται, την παλαιότερη σαμπάνια στον κόσμο. Στην υγειά τους!

Ο «θησαυρός» βρέθηκε κατά την έρευνα σε..
ναυάγιο. Σύμφωνα με εκείνους που τον δοκίμασαν ήταν εξαιρετικός: «Είχε πολύ γλυκιά γεύση, πολύ μικρές φυσαλίδες και έντονη μυρωδιά από καπνό». Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σαμπάνια Veuve Clicquot που πιθανώς εμφιαλώθηκε μεταξύ του 1772 και του 1785.

Τραγικό: σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η UΝΙCΕF, η Ανατολική Ευρώπη και ακολούθως η Κεντρική Ασία έχουν τα περισσότερα νέα κρούσματα ΑΙDS, με το 80% των καινούργιων ασθενών να είναι κάτω των 30 ετών.

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιοχές της Ρωσίας, η αύξηση των κρουσμάτων έφτασε το 700%. Τα παιδιά που ζουν στους δρόμους και οι εξαθλιωμένοι, εθισμένοι στα ναρκωτικά, νέοι πληρώνουν το βαρύ τίμημα της κρατικής και κοινωνικής αδιαφορίας με τις ζωές τους.

Περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ έχει στοιχίσει ως σήμερα στην ΒΡ η τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού. Να υποθέσω ότι η εταιρεία θα σκεφτεί πολύ καλά να ξανακάνει γεώτρηση σε τόσο μεγάλο βάθος (όπου κάθε παρέμβαση σε ώρα ανάγκης είναι εξαιρετικά δύσκολη) ή... καταστροφή ήταν, θα περάσει, πάμε για άλλες;

Στο μεταξύ, η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε την έντονη ανησυχία της μετά τον εντοπισμό νέας διαρροής πετρελαίου στην περιοχή. Για δείτε, πώς από τη μία στιγμή στην άλλη η (οικονομική) ευλογία γίνεται κατάρα!

Φοβάστε τα εμβόλια; Η επιστήμη είναι εδώ για να σας ανακουφίσει: Μία νέα τεχνική εμβολιασμού που χρησιμοποιεί τσιρότα, τα οποία αντικαθιστούν τις βελόνες. Τώρα, αν φοβάστε και τα τσιρότα...

Πληροφοριακά: Κάθε «μαγικό» τσιρότο περιέχει τουλάχιστον 100 μικροβελόνες, μήκους 0,65 χιλιοστών η καθεμία. Οι οποίες μικροβελόνες τρυπούν τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος και στη συνέχεια διαλύονται σε αυτό, μαζί τους και το φάρμακο που φέρουν.

Στο μεταξύ εσείς δεν καταλαβαίνετε τίποτα!


Κύριε διευθυντά
Αυτός ο άνθρωπος όποτε ανοίγει το στόμα του με κάνει να θέλω να αλλάξω πλανήτη, γαλαξία, ηλιακό σύστημα- να πάω, τέλος πάντων, όσο πιο μακριά γίνεται! Αναφέρομαι στον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος, άψογα κουστουμαρισμένος και με ουράνια γαλήνη, εκτοξεύει τη μία «πυρηνική βόμβα» μετά την άλλη. «Η Ευρώπη απειλείται με έτη ισχνούς ανάπτυξης» δήλωσε πάλι εξαντλώντας τον σαδισμό του. ΄Η δεν είναι σαδισμός να βγαίνει και να μας κοψοχολιάζει με τις δυσοίωνες (και κάτι παραπάνω) προβλέψεις του, τη στιγμή που ο ίδιος ρυθμίζει ποιος θα σωθεί και ποιος όχι; Ρiti, χριστιανέ μου! Η κατατρομαγμένη ΠΑΝΔΩΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια: