Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

»ΠΑΝΔΩΡΑ

Τα μάθατε τα νέα ?
Κοσμάς Βίδος ΒΗΜΑ

Εχετε υποπτευθεί ότι μπορεί και να ζούμε στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας; Αυτό, επειδή κάθε μαύρη τρύπα είναι πιθανό να κρύβει στο εσωτερικό της ένα σύμπαν- ίσως και το σύμπαν μας...

Πρόκειται για νέα θεωρία αμερικανού επιστήμονα. Απομένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί ή θα την καταπιούν οι.. μαύρες τρύπες.

Ετερος αμερικανός επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ο ιδανικός σύμβουλος για την επιλογή του καταλληλότερου επαγγέλματος είναι μία... αξονική τομογραφία στον εγκέφαλο. Αυτή είναι κατά τη γνώμη του η πιο αξιόπιστη μέθοδος για να επιβεβαιώσει ή να ανακαλύψει κάποιος τις δεξιότητές του. ΄Η για να μαζέψει (ακόμη περισσότερη) ακτινοβολία χωρίς λόγο; Κυρίες μου, διαγράψτε τον από τον κατάλογο των περιζήτητων γαμπρών: Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία του γάμου του με τη ΣαρλίνΓουίτστοκ, μέλος, κάποτε, της ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης της Νότιας Αφρικής. Το Μυστήριο θα τελεστεί στις 9 Ιουλίου 2011 (πού αλλού;) στο Μονακό, ενώ μία ημέρα νωρίτερα θα έχει γίνει και πολιτικός γάμος.

Τα λάθη πληρώνονται, τα δε λάθη του Τύπου ενίοτε χρυσοπληρώνονται: Βρετανική εφημερίδα αναγκάστηκε να αποζημιώσει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί έπειτα από ψευδές δημοσίευμά της, σύμφωνα με το οποίο το ζευγάρι ετοιμαζόταν να πάρει διαζύγιο. Το ποσό που επιδικάστηκε δεν έγινε γνωστό, λέγεται όμως ότι είναι παχυλό. Οχι ότι το έχουν ανάγκη οι δύο σταρ...

Κακά τα νέα για την εφημερίδα, καλά για το φιλανθρωπικό Jolie-Ρitt Foundation, στο οποίο θα διατεθεί το ποσό. Πάει, αν μην τι άλλο, σε καλή μεριά.

Σας αρέσουν οι κύκνοι; Μην τους βλέπετε έτσι νωχελικούς και χαριτωμένους, τα φαινόμενα απατούν: Από επίθεση κύκνου πέθανε άντρας σε ποτάμι της Λετονίας. Το θύμα είχε πάει για μπάνιο, όταν το πουλί- το οποίο πιθανώς προστάτευε τα μικρά του ή τα αβγά από τα οποία θα έβγαιναν τα μικρά τουτο τραυμάτισε στο κεφάλι. Η σοβαρότητα του τραύματος δεν του επέτρεψε να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Αποφεύγετε τις επαφές με το Δημόσιο επειδή απεχθάνεστε να περιμένετε στην ουρά; Αν ζούσατε στην Ουκρανία θα μπορούσατε να νοικιάσετε κάποιον από τους υπαλλήλους του Αντρέι Ματίσεβιτς. Ο 25χρονος επιχειρηματίας έχει στήσει επιχείρηση ενοικίασης ανθρώπων, οι οποίοι αντικαθιστούν εκείνους που πρέπει να περιμένουν σε κάποια δημόσια υπηρεσία, νοσοκομείο, πανεπιστημιακό κτίριο...

Πόσα χρεώνει; Τέσσερα ευρώ την ώρα. Οι δε (11 στον αριθμό) υπάλληλοί του είναι-τουλάχιστον μέχρι στιγμής μόνον άντρες, καθώς όπως λέει οι ίδιος «είναι πιο υπομονετικοί και ανθεκτικοί από τις γυναίκες».


Κύριε διευθυντά
Διαβάζω ότι λόγω των ανατροπών στο Ασφαλιστικό υπολογίζεται ότι εφέτος θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδοτήσεως περισσότεροι από 11.000 εκπαιδευτικοί, όταν πέρυσι είχαν συνταξιοδοτηθεί μόλις 4.000. Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι τα παιδιά μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καθηγητές. Τώρα εξηγείται γιατί το υπουργείο Παιδείας με το που το ανέλαβε το ΠαΣοΚ και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου μετονομάστηκε σε «υπουργείο Παιδείας και διά βίου μάθησης»: Γιατί τα παιδιά ελλείψει καθηγητών θα μείνουν διά βίου στα θρανία!

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια: