Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

»ΠΑΝΔΩΡΑ

Τα μάθατε τα νέα ?
Κοσμάς Βίδος ΒΗΜΑ

Σύμφωνα με νέα έρευνα η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου επιδρά θετικά στη λειτουργία του εγκεφάλου και αυξάνει τις μαθησιακές ικανότητές μας. Κατόπιν τούτου «πες της το μ΄ ένα γιουκαλίλι» όπως ορθώς έγραφε ο Γιώργος Σεφέρης.

Οι ρομαντικές ταινίες παρ΄ ότι μας ψυχαγωγούν μπορεί και να μας βλάψουν. Ειδικά αν έχουν happy end. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες σε..

δημοσκόπηση απάντησαν ότι τα ρομάντζα με αίσιο φινάλε κλόνισαν τη θεωρία τους περί ιδανικής σχέσης. Και την ιδανική (μέχρι πρότινος)

σχέση τους.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι συχνά αυξήθηκαν οι απαιτήσεις τους από το έτερον ήμισυ, με αποτέλεσμα εκείνο να μην μπορεί να ανταποκριθεί, ακόμη και να κριθεί ακατάλληλο. Κατόπιν τούτου, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ευτυχία- ηρεμία στη σχέση μας, καλό είναι την ώρα που παρακολουθούμε μια αισιόδοξη ταινία να επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα έχει πέσει η δημοτικότητα του κυβερνητικού συνασπισμού της Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Και να σκεφτείτε ότι η καγκελάριος έφτασε ως την Κίνα, τις προάλλες, για να κλείσει επικερδείς εμπορικές συμφωνίες για τη χώρα της. Και για να πληρωθεί τώρα με τέτοια αχαριστία...

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο συνασπισμός της Μέρκελ (Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανική Κοινωνική Ενωση της Βαυαρίας και Ελεύθεροι Δημοκράτες) σε περίπτωση που προκηρύσσονταν εκλογές θα ελάμβανε το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί και για τα τρία κόμματα από το 1986.

Αλήθεια, πόσο γκρίζα βλέπει την όλη κατάσταση η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας; Γιατί, σύμφωνα με έρευνα γερμανών επιστημόνων, οι άνθρωποι που βλέπουν κυριολεκτικώς πιο γκρίζο τον κόσμο γύρω τους μπορεί να έχουν κατάθλιψη.

Νέο, παγκόσμιο ρεκόρ: δίποδο ρομπότ ονόματι Rager περπάτησε 23 χιλιόμετρα σε περίπου 11 ώρες. Σας φαίνεται λίγο; Και όμως, για τα ρομπότ είναι πολύ.

Μέχρι στιγμής, γιατί στο μέλλον... (Μήπως, τη στιγμή που το ντόπινγκ αναδεικνύεται σε απόλυτη μάστιγα του διεθνούς αθλητισμού, η αντικατάσταση των αθλητών από ρομπότ θα ήταν μια κάποια λύση; ΄Η ντοπάρονται και αυτά;)


Κύριε διευθυντά
Στην ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» ο Κώστας Χατζηχρήστος λέει στον Θανάση Βέγγο «δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω» και ακολούθως τού ρίχνει μερικά περιποιημένα χαστούκια. Την παροιμιώδη σκηνή θυμήθηκα διαβάζοντας τη συνέντευξη του κ. Γ. Παπανδρέου στο περιοδικό «Foreign Ρolicy», όπου ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι συμμερίζεται την αγωνία των πολιτών: Υποφέρει που πονάμε, αλλά μας έχει τρελάνει στα χαστούκια. Τι τραγωδία και αυτή που ζει! Παρεμπιπτόντως, με το «η πλειοψηφία του λαού αντιλαμβάνεται ότι έπρεπε να είχαν γίνει αυτές οι αλλαγές οι οποίες είχαν καθυστερήσει πολύ στη χώρα μας», σε ποιες αλλαγές αναφέρεται; Στο ψαλίδισμα των μισθών και των συντάξεων; Στο κόψιμο των επιδομάτων; Στο ότι εγώ δεν θα πάρω ποτέ σύνταξη; Και ποια πλειοψηφία τις συμμερίζεται είπαμε;...

Μετά απορίας ΠΑΝΔΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: