Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

»Τελος εποχης με 16 σφαιρες

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010, 01:05

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΟΚ η δολοφονία δημοσιογράφου, όμως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Οπως και σε άλλες περιπτώσεις, που ειδικά τρομοκρατικές οργανώσεις προανήγγειλαν στόχους τους, όπως αστυνομικούς, επιχειρηματίες κ.ο.κ., και στη συνέχεια έκαναν πράξη τις απειλές τους, δολοφονώντας ως επί το πλείστον εύκολους στόχους, έτσι έκαναν και ..

χθες.


ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΕΜΕΝΕ, ΟΜΩΣ, ότι θα παραβιάσουν με τον πιο ωμό και βίαιο τρόπο μια «κουλτούρα» που είχε διαμορφωθεί για τουλάχιστον μισό αιώνα στην Ελλάδα και ήθελε τους δημοσιογράφους, εργαζόμενους στην ενημέρωση, να είναι εκτός του οιουδήποτε κύκλου αίματος άνοιγε. Ακόμα κι αν αυτοί ήταν αντίπαλοι, ουδέποτε πυροβολήθηκαν.


ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ούτε καν στην περίοδο της χούντας, οπότε σειρά δημοσιογράφων υπέστη διώξεις. Η εποχή αυτή τελείωσε με τη χθεσινή δολοφονία. Τώρα, έχει ανοίξει η εποχή της τυφλής βίας, των πληρωμένων συμβολαίων που παραγγέλνουν παρακρατικοί κύκλοι, ύποπτα συμφέροντα ή ακόμα και ο υπόκοσμος, με στόχο τη διάλυση και της τελευταίας έννοιας Δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας. Είναι εμφανές ότι τα κάθε λογής κέντρα αποσταθεροποίησης κάνουν τα πάντα για να ξαναβάλουν τη χώρα στο «γύψο».


ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και κυβερνητικών πολιτικών που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, η μόνη απάντηση στα σχέδια του παρακράτους είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Μόνο με πολίτες «μια γροθιά» υπάρχει ελπίδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: