Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

»Γιατι δεν μας λετε επιτελους ολη την αληθεια;

Κάθε μέρα και από ένα νέο «φασούλι» βγαίνει από τον περίφημο σάκο του μνημονίου που απ ότι φαίνεται δεν έχει πάτο!

Τώρα μας ξεφούρνισε ο Πεταλωτής ότι παγώνουν για μία τριετία και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα…

Καλά αυτό δεν το ήξεραν εξ αρχής όταν..
υπέγραφαν το μνημόνιο;

Γιατί δεν μας το είπαν τότε , όπως και πολλά άλλα που απ ότι φαίνεται δεν γνωρίζουμε;

Διότι όπως το πάνε αυτοί μπορεί να βγει μεθαύριο ο Πεταλωτής και να μας ξεφουρνίσει ,τέλος και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας!

Μετά θα βγαίνει στα κανάλια ο Λοβέρδος να το δικαιολογήσει , θα ζητήσει την κάλυψη της κυβέρνησης , θα επαναλάβει ότι τρώει ξύλο από όλους , θα βγουν δυο τρεις κορυφαίοι να τον στηρίξουν και οι εργαζόμενοι θα χάσουμε την συλλογική σύμβαση εργασίας!

Την επομένη θα ξαναβγεί ο Πεταλωτής και θα μας ξεφουρνίσει ότι το μνημόνιο προβλέπει και κόψιμο 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα. Άντε πάλι Λοβέρδος Κουτρουμάνης στα κανάλια ,άντε πάλι κλάψα άντε πάλι τρώμε ξύλο απ όλους …και το αποτέλεσμα θα χάσουμε και από τον ιδιωτικό τομέα του δύο μισθούς!

Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ της περασμένης δεκαετίας να περάσει τα πολύ σκληρά μέτρα που μας επιβάλουν και δεν λέει με σαφήνεια και με θάρρος στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια;

Θα ήταν πολύ πιο έντιμο και πολύ πιο ηθικό εάν εξαρχής γνώριζε ο ελληνικός λαός όλα τα «φασούλια» που περιέχει αυτό ο περίφημος σάκος.

Θα το είχαν πάρει απόφαση ή δεν θα το είχαν πάρει αλλά θα το ήξεραν και αναλόγως θα αντιδρούσαν ή θα στήριζαν.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι δεν ξέρουν μέχρι που θα φτάσουμε. Δεν ξέρουν τι άλλο θα κοπεί τι άλλο θα χάσουν δεν ξέρουν στην κυριολεξία τι τους ξημερώνει.

Πρέπει δηλαδή να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι το θέμα δεν είναι επικοινωνιακό αλλά ουσιαστικό. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για μία απλή μεταρρύθμιση που αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα μας ,αλλά για μέτρα και αποφάσεις που ανατρέπουν την μέχρι τώρα ζωή μας και μας βάζουν σε νέα άγνωστα και σκληρά καλούπια.

Και εδώ που τα λέμε δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πείσουν και τους ίδιους τους βουλευτές τους που θα κληθούν να ψηφίσουν το ασφαλιστικό. Θα πείσουν εμάς; Καθημερινά όλο και κάποιος βουλευτής βγαίνει και εκφράζει την διαφωνία του αφήνοντας θολό το τι θα κάνει στην βουλή. Ούτε αυτή λοιπόν είναι σοβαρή εικόνα για ένα κυβερνητικό κόμμα που υποτίθεται ότι θέλει να βγάλει την χώρα από την κρίση και να πείσει τις αγορές να μας ξαναδεχτούν. Δεν μπορείς δηλαδή να ζητάς απ όλους εμάς να κόψουμε τα πάντα και να σκύψουμε το κεφάλι και οι βουλευτές σου να βρίσκονται στα κεραμίδια.

Ο απλός λαός που σηκώνει όλα τα βάρη τι θα πρέπει να κάνει δηλαδή;

Φίλιππος Φιλιππακόπουλος
ellispoint

Δεν υπάρχουν σχόλια: