Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

»Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...

Του ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗ

Παρακολουθώ με εντεινόμενο αίσθημα οργής τη στάση του Σαμαρά στο θέμα της κατάπτυστης αποχής των εκπαιδευτικών από τη διόρθωση των γραπτών εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών. Η αποχή αυτή, που κρατά σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, δεν θα μπορούσε να συνεχίζεται αν δεν συμφωνούσαν με την Αριστερά οι δυο...
από τους τέσσερις συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ -της ΝΔ, δηλαδή. Τί κάνει ο αρχηγός του κόμματος; Καλά ευχαριστώ! Αφήνει τα λουλούδια να ανθίσουν, νομίζοντας προφανώς ότι δι' αυτού του τρόπου πλήττει την κυβέρνηση. Πλανάται πλάνην οικτρά. Τον εαυτό του και τη ΝΔ βλάπτει. Ο κόσμος είναι βαθιά υποψιασμένος, δεν μπορεί κανείς να τον παραπλανήσει. Τις κυβερνητικές ευθύνες σε όλα τα μέτωπα τις καταλογίζει ήδη. Το γκάλοπ της ΜRB έδειξε το ΠΑΣΟΚ στο 28%. Με την ίδια ένταση, όμως, αποδοκιμάζει και τον ακραίο λαϊκισμό της ΝΔ. Από την αρχική διάθεση συναίνεσης, ο Σαμαράς έχει περάσει στην αντίπερα όχθη, διαφωνώντας ακόμη και στα στοιχειώδη. Στη συνείδηση των κοινωνικών μεσοστρωμάτων τείνει να ταυτιστεί με Παπαρήγα και Τσίπρα. Γι' αυτό η ίδια μέτρηση τον φέρνει μόλις στο 20%! Οσο συνεχίζει αυτή τη στάση τόσο θα χάνει σε αξιοπιστία. Η περίπτωση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ -με τον πολιτικό "πανηγυριρτζή" Γιάννη Μανώλη να σέρνει το χορό- είναι κραυγαλέο παράδειγμα.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βουλιαζει στο λαϊκισμο ο Σαμαρας και χανει καθε επαφη με το μεσαιο χωρο, που τα προηγουμενα χρονια ειχε αναδειξει κυριαρχη δυναμη τη ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τί θέλατε ρε παιδιά; Να πάει και να ταυτιστεί με τον Παπανδρέου; Και να παραχωρήσει την ηγεσία της αντιπολίτευσης στον Αλέξη και την Αλέκα;

Ανώνυμος είπε...

Είναι άθλια η στάση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ. Και ανεύθυνη η πολιτική του Σαμαρά, που "χαϊδεύει" αυτούς τους τύπους. Ας σταματήσουν σήμερα την απεργία γιατί θα φάνε ξύλο από τους γονείς των παιδιών που ταλαιπωρούν.

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ ΔΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΛΑΟ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δυνατόν να εκπροσωπείται η ΝΔ από τον Μανώλη στο συνδικαλιστικό χώρο; Ο Σαμαράς έπρεπε να τον είχε εξαφανίσει από το προσκήνιο. Κάνει κακό στην παράταξη. Είναι φιγούρα όχι του χθες, αλλά του προχθές...

Ανώνυμος είπε...

Αριστα το χειριζεται ο αρχηγος της ΝΔ και ετσι πρεπει να συνεχισει. Οχι σε ολα. Ο Παπανδρεου εξαπατησε τον κοσμο, λεγοντας οτι υπαρχουν λεφτα. Και τωρα θελει το Σαμαρα δεκανικι του; Εχει τη Ντορα και τον Καρατζαφερη για αυτη τη δουλεια.