Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

»Παρενθετα

ΕΘΝΟΣ

Σύμβουλοι για όλους
Δύο οικονομικούς συμβούλους θα έχει σύντομα στο πλευρό του κάθε υπουργός! Στο χθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και έγιναν ήδη οι προσλήψεις των συμβούλων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν ανά δύο σε όλα τα υπουργεία, προκειμένου να συμβάλουν στη σύνταξη των διμηνιαίων εκθέσεων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας κ.ο.κ. Κάποιοι κακόβουλοι θα έλεγαν ότι οι υπουργοί αποκτούν... κομισάριους, η αλήθεια είναι, όμως, ότι τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη είχαν ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου, ώστε να απαλλαγούν, εν μέρει, από το βάρος της ευθύνης για τη..
σύνταξη των εκθέσεων. Γ.Α.

Γάτες, αρουραίοι και... χαμστεράκια
Ζητείται γάτος να πιάνει... φοροφυγάδες! «Τέρμα στις εξαιρέσεις, τέρμα στις πόρτες και στα παράθυρα που συμβάλλουν στη φοροδιαφυγή», δήλωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Παρομοίασε, μάλιστα, τη φοροδιαφυγή με το μεγάλο ποντίκι, το οποίο πρέπει να πιάσει επιτέλους η γάτα, δηλαδή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. «Αν είναι», είπε, «ο γάτος να πιάνει μόνο χαμστεράκια, τότε δεν τον χρειαζόμαστε. Το θέμα είναι ο γάτος να πιάνει μεγάλα ποντίκια που μέχρι τώρα δεν έπιανε». Λ.Γ.

Νέος διαγωνισμός;
Μίνι διαφωνία σημειώθηκε στο χθεσινό Υπουργικό μεταξύ Λοβέρδου και Λούκας για το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι θα πρέπει να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το υπουργείο του, ούτως ώστε το υπουργείο Οικονομίας να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου, συνολικού διαγωνισμού. Με την άποψη του Α. Λοβέρδου συντάχθηκε ο πρωθυπουργός. Γ.Α.


«Εστησε» μέτωπο!
Στα Σκόπια υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι -δυστυχώς και μεταξύ των κυβερνώντων- που έχουν τα ίδια μυαλά με τους βατραχανθρώπους που φώναζαν τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από την πρεσβευτή μας Αλ. Παπαδοπούλου και την καταδίκη του περιστατικού από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκ. Ιβάνοφ νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να συστήσει... βαλκανικό μέτωπο εναντίον της Ελλάδας και έτσι έσπευσε να επικοινωνήσει με τον Αλβανό ομόλογό του Μ. Τόπι για συντονισμό. Μήπως πρέπει με μεγαλύτερη σαφήνεια να σταλεί στον κ. Ιβάνοφ το μήνυμα από την Αθήνα ότι δεν πρέπει τέτοια περιστατικά να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης; Ν.Μ.

Παρένθετα

Τη λήξη των (σ.σ.: γενναιόδωρων...) συμβολαίων που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του περιμένει ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να αλλάξει εταιρείες δημοσκοπήσεων και διαφημιστικής προβολής. Βλέπετε, δεν μπορεί να απαλλαγεί νωρίτερα από τις «υπηρεσίες» τους, καθώς υπάρχουν ρήτρες αποζημιώσεων για μονομερή λύση της συνεργασίας εκ μέρους της Ρηγίλλης... Για όλα είχε φροντίσει ο άτυπος (αλλά όχι... άμισθος) σύμβουλος του Κ. Καραμανλή.

Στη Μονεμβασιά προσανατολίζεται να περάσει το Πάσχα ο πρωθυπουργός. Οχι βεβαίως στο γνωστό «χλιδάτο» ξενοδοχείο γαλάζιας... κοπής όπου είχε καταλύσει ο κουρασμένος, αλλά σε παραδοσιακό ξενώνα εντός του κάστρου...
ο Παρένθετος

Μαύρες σημαίες
Ιδιαίτερα στριμωγμένος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, εκτός από τις ξένες δυνάμεις και τα προξενεία που τον υπονομεύουν, ύστερα από τα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, ανακάλυψε και πάλι τις... μαύρες σημαίες. Κατάφερε και πέρασε στην ΤΕΔΚ (με τη γαλάζια πλειοψηφία) την πρόταση να κλείσουν αύριο όλες οι υπηρεσίες των δήμων που εκτελούν, όπως υποστηρίζει, κρατικές αρμοδιότητες, διεκδικώντας χρηματοδότηση. Πάντως, τα 50 εκατ. ευρώ που υπεξαιρέθηκαν από τον δήμο, κάτω από τη μύτη του δημάρχου, θα έφταναν για να λειτουργήσουν αυτές οι υπηρεσίες χωρίς προβλήματα για μια ολόκληρη θητεία του. Χ.Τ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: