Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

»Συστρατευση για εξοδο απο την κριση

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η «E» 3/2

ΗΤΑΝ η ώρα της αλήθειας χθες. Και ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε με την υπευθυνότητα που επιβάλλει το αξίωμά του και απαιτούν οι περιστάσεις. Υπογράμμισε την κρισιμότητα της κατάστασης, επισήμανε τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα και ανακοίνωσε ο ίδιος τα μέτρα και τις αποφάσεις που συνθέτουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό με τον οποίο θα επιδιωχθεί η έξοδος από την κρίση.

ΕΙΝΑΙ πολλά και επώδυνα τα περισσότερα από τα μέτρα. Οπως, άλλωστε, αναμενόταν ότι θα είναι. Αλλά με τις διαστάσεις που έχει...
προσλάβει η κρίση και την ανάγκη άμεσης απόδοσης των κυβερνητικών παρεμβάσεων έτσι ώστε να εκτονωθούν οι πιέσεις και ν’ ακυρωθούν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, μόνο μέτρα με σημαντική και άμεση ή βραχυπρόθεσμη έστω απόδοση χρειάζονταν.

ΤΟ ΕΥΤΥΧΗΜΑ είναι ότι στις δύσκολες αυτές ώρες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες έχουν μια πρωτόγνωρη για την ελληνική πραγματικότητα πολιτική κάλυψη, αφού Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ έχουν δηλώσει ότι παρέχουν καταρχήν τη στήριξή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από τα δημοσιονομικά αδιέξοδα, στα οποία την οδήγησε η ανικανότητα και η απραξία των κυβερνήσεων Καραμανλή.

ΑΛΛΑ δεν αρκεί μόνο η στήριξη της πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων. Εκείνο που πρωτίστως απαιτείται είναι η στήριξη της προσπάθειας από τις κοινωνικές δυνάμεις, από τον ίδιο τον λαό, που καλείται να δώσει τη μάχη για ν’ ανακτήσει η χώρα το δικαίωμα να ορίζει τις τύχες της και ν’ απεμπλακεί από τα δεσμά της επιτήρησης και τον βρόχο των εξοντωτικών επιτοκίων που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της.

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι η επισήμανση αυτή αφορά κυρίως στις κατηγορίες των πολιτών που βρίσκονται ή ετοιμάζονται να βρεθούν σε διεκδικητικές κινητοποιήσεις. Το πρωθυπουργικό διάγγελμα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για παροχές, ούτε για μπλόκα. Γι’ αυτό οφείλουν ανάλογα να συμπεριφερθούν. Ούτε περιθώρια για κομματική γυμναστική υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: