Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ενα ερώτημα πλανάται πάνω από τη Βουλή: Γιατί ο Παύλος κρύβεται από την Εύα; Μου λένε ότι η κυρία Εύα Καϊλή (στο σκίτσο) πολιορκούσε τηλεφωνικά τον κ. Π. Γερουλάνο , αλλά δεν μπορούσε να τον βρει. Ωσπου τον πέτυχε χθες στη Βουλή. «Τρεις εβδομάδες σε ψάχνω» του είπε. «Ποτέ δεν μου έχει τύχει να ψάχνω άνδρα τρεις εβδομάδες και να μην μπορώ να τον βρω» συμπλήρωσε σε μια επίδειξη πνεύματος αυτοσαρκασμού. «Πες το ξανά, θα αρέσει πολύ στη γυναίκα μου» απάντησε ανακουφισμένος ο υπουργός Πολιτισμού. Τι γίνεται όμως με τις γυναίκες των υπολοίπων... υπουργών;

***

Ο φραστικός πατριωτισμός είναι φυσικά δωρεάν. Εξι βουλευτές του ΛΑΟΣ, μεταξύ των οποίων οι κκ. Κ. Αϊβαλιώτης και Γ. Ανατολάκης , ζητούν να μετονομαστεί η λεωφόρος Μεσογείων σε λεωφόρο Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και η λεωφόρος Κηφισιάς σε λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν μπορεί κανείς παρά να θαυμάσει την εφευρετικότητα των βουλευτών του ΛΑΟΣ και να σκεφτεί πόσο κρίμα ήταν που δεν έγινε βουλευτής αυτού του κόμματος ο κ. Ηλ. Ψινάκης. Οι περισσότεροι ταιριάζουν απόλυτα στο στυλ του τηλεστάρ.

***

Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για την επανεκλογή του κ. Κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας η κυρία Αννα Νταλάρα είχε την ευκαιρία να αποδείξει τα κοινοβουλευτικά αντανακλαστικά της. Η Αννα ήταν η πρώτη που έσπευσε να βοηθήσει τον βουλευτή κ. Γ. Λιάνη όταν αυτός βρέθηκε στο πάτωμα (ευτυχώς για τη Δημοκρατία, χωρίς να χτυπήσει) μετά το ξαφνικό σπάσιμο του καθίσματός του.

***

Συνεργάτης μου νόμιζε ότι η Νέα Δημοκρατία άρχισε να προσεγγίζει τον κ. Γ. Καρατζαφέρη όταν «συνέλαβε» τον κ. Δ. Αβραμόπουλο να συνομιλεί εμπιστευτικά σε διάδρομο της Βουλής με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Πλησιάζοντας όμως πιο κοντά ανακάλυψε ότι ο πρώην υπουργός εμπιστευόταν στον «μπαρμπα-Γιώργο» της Δεξιάς μια ιστορία με την Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία είχε επισκεφθεί τον Δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Αβραμόπουλου.

«Αργήσατε» έλεγε ο τότε δήμαρχος ότι της είπε σε άπταιστα γαλλικά καθώς την υποδεχόταν στην είσοδο του δημαρχείου. «Μα άργησα μόνο πέντε λεπτά» απάντησε σαστισμένη η Μπε-Μπε. «Οχι, αργήσατε μερικά χρόνια» αντέτεινε ο δήμαρχος με ένα καλά μελετημένο γλαρό βλέμμα. Απορείτε μετά γιατί η Γαλλίδα αφιερώθηκε αποκλειστικά στην προστασία των ζώων;

***

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Γ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Ν. Αθανασάκη. Παρ΄ ότι λοιπόν ο κ. Αθανασάκης είναι 30 χρόνια νεότερος του κ. Παπούλια, άκουσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον υποδέχεται με τη φράση «καλωσορίζω τον παλαίμαχο» .

Το προεδρικό χιούμορ οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Κ. Παπούλιας γνωρίζει τον κ. Αθανασάκη από τη δεκαετία του 1980, όταν ο πρώτος ήταν υπουργός Εξωτερικών και ο δεύτερος επικεφαλής του τομέα εξωτερικών σχέσεων του ΠαΣοΚ. Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαινόταν και ενδεχομένως αισθανόταν χθες νεότερος από οποιαδήποτε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Είναι προφανές ότι το ραντεβού με την Ιστορία ανανεώνει τους ευνοουμένους της.

***

Ο μέχρι πρότινος πανελληνίως άγνωστος κ. Δ. Δρούτσας αναβαθμίζεται σε πολιτικό πρώτης γραμμής. Φροντίζει για αυτό η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αφού τον έχει μετατρέψει σε στόχο της. Η Ντόρα επισήμανε σε συνεργάτη μου ότι ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ έγινε δεκτός μόνο για 15 λεπτά από την κυρία Χίλαρι Κλίντον, κάτι που αν είχε συμβεί στην ίδια θα είχε προκαλέσει μείζον θέμα.

Τόνισε επίσης ότι δεν πιέσαμε αρκετά για τη βίζα, ένα ζήτημα που είχε οδηγήσει η ίδια ως ΥΠΕΞ σε οριστική επίλυση. Τέλος, είπε ότι η ελληνική βοήθεια στην Αϊτή άργησε αδικαιολόγητα να φθάσει. Δεν έχει άδικο η Ντόρα, αλλά με όλα αυτά επιβεβαιώνει τη φήμη της ότι βοηθάει τα νέα παιδιά να αναδειχθούν (δεν ξέρω αν στα «νέα παιδιά» συγκαταλέγεται, ποιητική αδεία φυσικά, και ο κ. Σαμαράς...).

Δεν υπάρχουν σχόλια: