Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

»Απροσαρμοστοι

ΝΕΑ

Η Νέα Δημοκρατία δεν άσκησε μόνο αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική με τις γνωστές συνέπειες, κυρίως στην οικονομία. Την ίδια τακτική συνεχίζει και ως αντιπολίτευση.
Ο λόγος της χαρακτηρίζεται από το άγχος να υπερκεράσει τις θέσεις του ΛΑΟΣ σε θέματα όπως οι μετανάστες, για να περιορίσει τις προς τα δεξιά της διαρροές.
ΚΑΙ από τη στείρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ακόμη και σε θέματα που η ίδια υποστήριζε, όπως ο νέος εκλογικός νόμος και ο «Καλλικράτης».
ΕΙΔΙΚΑ οι ενστάσεις της όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τους μετανάστες προκαλούν εντύπωση και απορίες διότι με αυτές επιχειρείται αυτό που και η ίδια διακήρυσσε ότι πρέπει να... γίνει.
ΝΑ μπει δηλαδή τάξη και να οριστούν συγκεκριμένοι κανόνες στη συνολική διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.
ΑΓΝΟΕΙ η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι χωρίς τους κανόνες αυτούς δεν μπορούν να εξαλειφθούν οι παρενέργειες του μεταναστευτικού κύματος;
Η μείωση της εγκληματικότητας, το κτύπημα των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης, η νόμιμη ένταξη των μεταναστών στην αγορά εργασίας, η πληρωμή εισφορών στα Ταμεία και τόσα άλλα, που δημιουργούν γι΄ αυτούς δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, προϋποθέτουν τη θέσπιση συγκεκριμένων διαδικασιών νομιμοποίησής τους.
ΟΣΟ για τον εκλογικό νόμο, δεν ήταν ο κ. Καραμανλής και κορυφαία στελέχη όπως η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Σουφλιάς και άλλοι που υποστήριζαν ότι το γερμανικό μοντέλο είναι ενδιαφέρον και πρέπει να το μελετήσουμε;
ΓΙΑΤΙ τώρα η Ν.Δ. το απορρίπτει συνολικά και πριν ακόμη γίνουν γνωστές οι προσαρμογές του στην ελληνική πραγματικότητα;
ΑΛΛΑ και τη διοικητική μεταρρύθμιση τη χαρακτηρίζει «έκθεση ιδεών». Προφανώς ξεχνάει ότι την αναγκαιότητά της υποστήριζε όσο ήταν κυβέρνηση, άσχετα αν δεν τόλμησε να την κάνει φοβούμενη το πολιτικό κόστος.
ΕΙΝΑΙ φανερό πως η προσαρμογή της Ν.Δ. στα νέα καθήκοντά της αργεί ακόμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: