Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 ΒΗΜΑ

Δύο γεύματα εργασίας για το μεσημέρι έχει προγραμματίσει ο κ. Γ. Παπανδρέου , του οποίου το επίσημο πρόγραμμα αναφέρει επιστροφή στην Αθήνα από τη Δομινικανή Δημοκρατία νωρίς σήμερα το πρωί. Το πρώτο γεύμα εργασίας παρατίθεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ στις 12.45 στο Μέγαρο Μαξίμου και το δεύτερο στον πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο στις 14.30 στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να μη χάσει τη φόρμα του με τόσα γεύματα...
***
Κεντρικό θέμα στους «Financial Τimes» έγινε χθες η... πρωτοβουλία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλου (στο σκίτσο) να προειδοποιήσει τις ελληνικές τράπεζες ότι οι ημέρες που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει να προσφέρει εύκολη ρευστότητα είναι μετρημένες. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι «η ελληνική εμπειρία δίνει τον τόνο» σε ολόκληρη την ευρωζώνη για να μειωθεί η εξάρτηση από την ΕΚΤ.

Σημειώνω ότι, όπως με διαβεβαιώνει πηγή μου στη Φραγκφούρτη, ο κ. Προβόπουλος δεν ενήργησε εν αγνοία του κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Κατά τα άλλα ο διοικητής της ΤτΕ αναγκάζεται να χάνει τον χρόνο του για να εμφανίζεται, π.χ., στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και να ακούει, πότε γραφικούς σοσιαλιστές να τον ρωτούν «τι ήξερε για τα ελλείμματα» και πότε ογκόλιθους όπως ο κ. Π. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ να τον επιτιμούν για δήθεν «δημοσιονομική τρομοκρατία».


***
Σύσκεψη για την Εύβοια στο γραφείο του κ. Ι. Μαγκριώτη (για τους αμύητους στα κυβερνητικά μυστικά, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είναι υφυπουργός Υποδομών). Είχε λάβει κλήση από το γραφείο του κ. Μαγκριώτη για να συμμετάσχει στη σύσκεψη ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου.

«Καλείσθε στη σύσκεψη» ακούστηκε η φωνή της υπουργικής γραμματέως. Κατέφθασε λοιπόν ο βουλευτής, νομίζοντας ότι η πρόσκληση σχετιζόταν με τις πολλές ερωτήσεις για τον νομό τις οποίες έχει καταθέσει στο παρελθόν, και βλέπει συγκεντρωμένους βουλευτές του ΠαΣοΚ. Απορία υπουργού: «Τι θέλετε, κύριεΚεδίκογλου;» . Κατάπληξη βουλευτού: «Εσείς με καλέσατε!». Είχαν κάνει λάθος. Επρεπε να καλέσουν τον βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου.


***
Μαθαίνω ότι συζητείται το όνομα του γνωστού και πολυσυζητημένου από τη θητεία του στην Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004» κ. Γιάννη Σπανουδάκη για να «φωτίσει» με το σπινθηροβόλο πνεύμα του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος δίπλα στον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, καθηγητή κ. Αρθούρο Ζερβό. Πολλοί εύχονται οι επιδόσεις του δαφνοστεφούς στελέχους να έχουν βελτιωθεί έτσι ώστε να μη χαρακτηριστεί η πολύπαθη ΔΕΗ από «ελλείμματα ολυμπιακών διαστάσεων» ανάλογα με εκείνα του «Αθήνα 2004»...


***
Το «κύκνειο άσμα» της προσφοράς του κ. Στ. Δουβή στη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, την οποία τιμούσε μέχρι πρότινος ως γενικός γραμματέας της προηγούμενης κυβέρνησης, ήταν ένας παρ΄ ολίγον ξυλοδαρμός από υπάλληλο. Ο κ. Δουβής (ένα από τα πουλέν του κ. Ι. Αγγέλου ) επέστρεψε χθες στον τόπο του εγκλήματος για να συναντηθεί με τον νέο ΓΓΑ κ. Π. Μπιτσαξή. Σε τέτοιες συναντήσεις κορυφής υπάλληλοι συγκεντρώνονται έξω από το γραφείο για να θαυμάσουν τις μορφές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανάμεσα στους συγκεντρωθέντες ήταν υπάλληλος που επιτέθηκε φραστικά στον κ. Δουβή. Εκείνος απάντησε, πιάστηκαν στα χέρια, αλλά η πολλά υποσχόμενη σκηνή έχασε γρήγορα το ενδιαφέρον της εξαιτίας της επέμβασης των ψυχραιμοτέρων. Εν συνεχεία ο κ. Δουβής, με καθαρό μυαλό, ενημέρωσε τον διάδοχό του για τις ουκ ολίγες εκκρεμότητες που του άφησε.


***
Χιούμορ Σιούφα: «Εσύ ο ψηλός, έλα δίπλα μου» είπε ο κ. Δ. Σιούφας στον κ. Π. Ψωμιάδη όταν ετοιμάζονταν για την οικογενειακή φωτογραφία των υποψηφίων προέδρων χθες στη Ρηγίλλης. Ως γνωστόν, ο κ. Ψωμιάδης έχει αντιγράψει τον Μεγαλέξανδρο ακόμη και στο ύψος, αλλά, σε αντίθεση με πολιτικούς όπως ο Σαρκοζί, αντιστέκεται στον πειρασμό να φορέσει παπούτσια με τακούνια. Το καλύτερο χιούμορ πάντως το διαθέτει ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης: «Αν πάμε σε δεύτερο γύρο, τότε να κάνουμε ταπετσαρία στη Ρηγίλλης τον Σιούφα» είπε σε παρέα βουλευτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: