Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

»Σχεδιο και προτασεις

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η «E» 30/11

ΠΡΩΤΑ το «καλό νέο»: όχι μόνο δεν διατρέχουμε κίνδυνο χρεοκοπίας, αλλά ούτε και τίθεται καν τέτοιο θέμα, γιατί έχουμε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κι από τη στιγμή που η διαβεβαίωση αυτή προέρχεται από τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Γιούνκερ και τον επίτροπο Αλμούνια δεν αφήνει περιθώρια για την παραμικρή αμφιβολία ή αμφισβήτηση.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ το «κακό νέο»: το γεγονός ότι έχουμε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν σημαίνει ότι μπορούμε να συμπεριφερόμαστε ανεξέλεγκτα και δεν μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις των εταίρων μας και να προχωρήσουμε στα μέτρα εκείνα τα οποία θα συμβάλουν στη δημοσιονομική εξυγίανσή μας και θα περιορίσουν αποτελεσματικά το..
. έλλειμμα.

ΗΛΠΙΖΕ -και ενδεχομένως εξακολουθεί να ελπίζει- η κυβέρνηση πως θα ήταν ευνοϊκότερη η αντιμετώπισή της εξαιτίας του γεγονότος ότι μόλις προ διμήνου ανέλαβε την εξουσία και άρα δεν βαρύνεται με τις «αμαρτίες» των προκατόχων της και την εξαπάτηση διαρκείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόσο με πλαστά στατιστικά στοιχεία όσο και με υποσχέσεις, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

ΕΙΝΑΙ γνωστό, όμως, ότι οι εταίροι μας δεν βλέπουν κυβερνήσεις, αλλά χώρες. Και άρα απέναντί τους δεν έχουν, κατά περίπτωση, τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, αλλά την Ελλάδα και, κατ επέκταση, την κυβέρνηση που την εκπροσωπεί. Γι αυτό, άλλωστε, και υποδέχθηκαν εχθρικά τον Γ. Παπακωνσταντίνου σ' όλες τις μέχρι τώρα επισκέψεις του. Τον αντιμετωπίζουν ως τον εκπρόσωπο μιας αναξιόπιστης χώρας.

ΚΙ ΑΥΤΗ ακριβώς την εντύπωση είναι που καλείται πρωτίστως να διαλύσει στο αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση. Ο μόνος τρόπος να το επιτύχει είναι να εμφανίσει πειστικές και ρεαλιστικές προτάσεις, καθώς και συγκεκριμένο σχέδιο, έτσι ώστε να δείξει ότι κάτι έχει αλλάξει και ότι θα καταβληθεί η επιβαλλόμενη προσπάθεια ώστε ν αφήσουμε πίσω μας το «αμαρτωλό» μας παρελθόν.

ΑΝ ΓΙΝΕΙ αυτό, τότε είναι ενδεχόμενο να γίνουν και πολλά άλλα. Οταν κάποιος αποδεδειγμένα προσπαθεί να ξαναβρεί τον δρόμο του, τότε μπορεί να περιμένει και μεγαλύτερη βοήθεια ή κατανόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: