Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

»Αναληψη ευθυνης για την εκρηξη στο προξενειο της Ισπανιας στη Θεσ/νικη


Η οργάνωση «Διεθνές επιμελητήριο για την διάδοση της επαναστατικής βίας» ανελαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, στο επί τιμή προξενείο της Ισπανίας, επί της οδού Αγίου Μηνά 7, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και αυτή η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στο indymedia.Η οργάνωση αναφέρει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό-αγωνιστή Amadeu Casellas.

Το κείμενο της προκήρυξης αναφέρει:

Φυλακισμένος από την δεκαετία του 80’ , πάνω από 25 χρόνια τώρα, ο αναρχικός Amadeu Casellas «πληρώνει» το τίμημα των ατομικών του επιλογών...
...Κατηγορείται για ληστείες τραπεζών μέσω των οποίων χρηματοδοτούσε τόσο καταλήψεις εργοστασίων όσο και ενέργειες άμεσης δράσης, μια περίοδο όπου το μαζικό και το ατομικό, το αντάρτικο και το δημόσιο, είχαν συγκροτήσει μια ολοκληρωμένη και αποφασισμένη δύναμη στους κόλπους του ισπανικού προλεταριάτου.

Η ισπανική κυβέρνηση γνωστή για τις κατασταλτικές της πρακτικές, απόρροια του επικίνδυνου για την κοινωνική ισορροπία επαναστατικού κινήματος πολλά χρόνια τώρα , προσπαθεί και εν τέλει έχει καταφέρει μέσω της προπαγάνδισης, της αφομοίωσης και των διώξεων, να απομονώσει και να ελέγξει το πιο δραστήριο κομμάτι του επαναστατικού χθες και σήμερα. Αποτέλεσμα αυτού, πολλοί αγωνιστές να περνούν όλη τους τη ζωή στη φυλακή, ακόμη και να πεθαίνουν μέσα σε αυτή.

Ο αγώνας πίσω απ’ τα κάγκελα δεν σταματά.

Οι κρατούμενοι παρά τις εξοντωτικές συνθήκες που βιώνουν μέσα στη φυλακή δεν σταματούν να αγωνίζονται για τα «δικαιώματά» τους μα πάνω απ’ όλα για την ίδια τους την αξιοπρέπειά. Ένας από αυτούς είναι και ο Casellas, ο οποίος με πολλές απεργίες πείνας και άλλου τύπου διαμαρτυρίες αναδεικνύει πως ο αγώνας για έναν επαναστάτη δεν τελειώνει ποτέ και εξακολουθεί να υφίσταται κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη μπορεί να βρεθεί.

Μετά τις ενέργειες σαμποτάζ, τις καταλήψεις και τις δυναμικές πορείες που έλαβαν χώρα στην Ισπανία , εμείς επιλέξαμε να τιμήσουμε με έναν εμπρηστικό μηχανισμό το επί τιμή προξενείο της Ισπανίας στην Θεσσαλονίκη ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό-αγωνιστή Amadeu Casellas.

Η απεργία πείνας μπορεί να σταμάτησε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται.

Μέχρι και την απελευθέρωση του τελευταίου κρατουμένου, μέχρι την καταστροφή και της τελευταίας φυλακής σε όλο τον κόσμο.

Διεθνές επιμελητήριο για την διάδοση της επαναστατικής βίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: