Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

»Τι δειχνει η εκρηξη με στοχο τη Μαριετα Γιαννακου;


Tου Τάσου Τέλλογλου
H τοποθέτηση και έκρηξη του μηχανισμού στην πολυκατοικία όπου μένει η κ Μαριέττα Γιαννάκου δείχνει ότι η «αλλη ομάδα» θέλει να αποσπάσει την πρωτοβουλία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, πριν καλά καλά η αστυνομία αποκτήσει νέα φυσική ηγεσία και γενικό γραμματέα.Η επιλογή της κας Γιαννάκου από τη λίστα των «στόχων»που προφανώς κυκλοφορεί στο χώρο και μάλιστα στον τόπο κατοικίας της, έγινε επειδή οι τρομοκράτες ήθελαν κατ «ευκολο και γρήγορο». Η κα Γιαννάκου είχε 7 αστυνομικούς αλλά ουδείς φύλαγε την πολυκατοικία ,σκοπιά δεν υπήρχε...

...Όσο οξύνεται η κοινωνική κατάσταση και δίνει πρόσφορο έδαφος στους ανθρώπους του πολιτικού περιθωρίου που ανέλαβαν το ρόλο του «τιμωρού αγγέλου της ιστορίας (οι περισσότεροι έχουν μία βαθύτατη μεσσιανική αντίληψη της ύπαρξης και της «αποστολής» τους )τόσο θα επιχειρούν να «εκφράσουν» εκτός από τον «θυμό» τους και τον «θυμό» άλλων σκοτώνοντας ,καταστρέφοντας, απειλώντας .

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να δώσει μία απάντηση. Ίσως δεν πρέπει να είναι βιαστική αλλά πρέπει να είναι μία απάντηση. Φυσικά στην απάντηση θα δοθεί απάντηση από την «αλλη ομάδα» και σε αυτό τον «πόλεμο των απαντήσεων» πιθανόν να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής –και της ζωής του τρομοκράτη –είναι η βάση της συμβίωσής μας. Τα πράγματα όμως έφτασαν ως εδώ εξ αιτίας ενός απίστευτου καθεστώτος ατιμωρησίας, στο οποίο συνέβαλαν και τα ΜΜΕ με αφορμή την υπόθεση του Χαλανδρίου, όσων έχουν κάνει χόμπι τους τη «λαική τιμωρία».
Η χθεσινή έκρηξη αλλά και η προηγούμενη επίθεση της 27ης Οκτωβρίου στο αστυνομικό τμήμα του Κοντόπευκου δείχνει ότι και αυτή η γενιά των τρομοκρατών αποδίδει μεγάλη σημασία στις δυνατότητες διαφυγής τους αλλά και στην δική τους ακεραιότητα, στις δικές του ζωές δηλαδή. Μπορεί τα ευρήματα της αστυνομίας να είναι πενιχρά αλλά οι πληροφορίες που είχαν συλλεγεί για τις σχέσεις του «χώρου» και τα αποτελέσματα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων «χαρτογραφούν» διασυνδέσεις και πρόσωπα. Τώρα είναι η σειρά του κράτους να απαντήσει (αστυνομία,δικαιοσύνη) κατά τρόπο που το «μήνυμα»να είναι ευανάγνωστο και σαφές: Για συμπεριφορές όπως η επίθεση με στόχο την κα. Γιαννάκου υπάρχουν συνέπειες και κυρώσεις. Η μπάλα είναι στην μεριά του κράτους. Και αυτή η επόμενη μπαλιά είναι η πιο κρίσιμη.
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: