Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

»ΒΗΜΑτοδΟτης

Τι γίνεται με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου; Υπενθυμίζω ότι οι άνθρωποι του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα συνειδητοποίησαν με φρίκη πριν από ένα μήνα ότι το δημοσιονομικό όφελος από... τις μέχρι σήμερα καταργήσεις οργανισμών ήταν… 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ίσως ζαλίστηκαν όταν σκέφτηκαν ότι, παρά τις σχετικές παραινέσεις και την επιμονή του κ. Θ. Πάγκαλου, χρειάζονται 100 χρόνια μέχρι το υπερχρεωμένο ελληνικό κράτος να επιτύχει δημοσιονομικό όφελος ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις οργανισμών.
Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι, όπως με διαβεβαιώνει πληροφοριοδότης μου, στην τρέχουσα επίσκεψη της τρόικας το θέμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα και σχετικός κατάλογος θα συμπεριληφθεί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για παράδειγμα, στην αντιπροεδρία ολοκληρώνεται η κατάρτιση λίστας με περίπου 180 ερευνητικά κέντρα! Τα περισσότερα είναι ερευνητικά κέντρα χωρίς ουσιαστικό ερευνητικό αντικείμενο, που όμως χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό. Μου λένε ότι θα καταργηθούν τα περισσότερα από αυτά, αν και καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι, αφού η ικανότητα επιβίωσης του κράτους και των παραρτημάτων του είναι πολύ μεγαλύτερη των δεινοσαύρων.
**
Επέστρεψε ανανεωμένη από την Πόλη του Φωτός και του ρομαντισμού χθες το βράδυ η κυρία Λούκα Κατσέλη, όπου θυμήθηκε τα παλιά, συμμετέχοντας στην υπουργική σύνοδο του ΟΟΣΑ. Θυμίζω ότι η Λούκα ήταν επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ ως το 2007, όταν εγκατέλειψε το Παρίσι, εξελέγη βουλευτής του ΠαΣοΚ και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=398754&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: