Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

»Ποιος ηταν ο Οσαμα Μπιν Λαντεν

enet.gr, 09:36


Ποιος ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν
Ο Οσάμα Μοχάμεντ Αουάντ Μπιν Λάντεν έγινε παγκοσμίως γνωστός έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, που φέρεται ότι οργάνωσε, και κόστισαν τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους.
Γεννήθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 10 Μαρτίου 1957 και ήταν το.. 17ο από τα 52 παιδιά του Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν, έναν πολυεκατομμυριούχο εργολάβο υπεύθυνο για την κατασκευή του 80% των δρόμων της Σαουδικής Αραβίας.
Ο θάνατος του πατέρα του το 1968, κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε, άφησε τον Μπιν Λάντεν με μια τεράστια χρηματική περιουσία που έπρεπε να διαχειριστεί.
Ξεκίνησε τις σπουδές του ως πολιτικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Βασιλιά Αμπντούλ Αζίζ (King Abdul Aziz University) στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Εκεί ήρθε σε επαφή με άλλους φοιτητές και καθηγητές που ασπάζονταν μια πιο συντηρητική προσέγγιση του Ισλάμ απ΄ότι ο ίδιος γνώριζε μέχρι τότε.
Παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες που αναλάμβανε μέσω της πολύ επιτυχημένης τεχνικής εταιρείας που σύστησε, μελετούσε τα θρησκευτικά κείμενα του Ισλάμ για να καταλήξει να ασπαστεί το ισλαμικό φονταμενταλισμό ως το μόνο μέσo για τη μάχη κατά της παρηκμασμένης δύσης.
Η Σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο του 1979 θα άλλαζε τη ζωή του Μπιν Λάντεν για πάντα.
Εφυγε και εγκαταστάθηκε στο Αφγανιστάν όπου ενώθηκε με τους Μουτζαχεντίν πολεμώντας επί μια δεκαετία τον κατακτητή...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=271625

Δεν υπάρχουν σχόλια: