Τρίτη 3 Μαΐου 2011

»Ποιος αποπροσανατολιζει με την απογραφη;

Άρης Σπηλιωτόπουλος http://www.aixmi.gr/index.php/poios-apoprosanatolizei-apograf/

Την ώρα που τα Eλληνικά ομόλογα θυμίζουν ημέρες Αργεντινής πριν την κατάρρευση, και πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση των προτάσεων της ΝΔ στο Ζάππειο, όλοι ασχολούμαστε με την απογραφή του 2004 που διενέργησε ο τότε υπουργός... οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
Τυχαίο..;
Αποπροσανατολισμός.
Στην πολιτική τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Ήμουν από τους ελάχιστους, μαζί με τον Γιώργο Σουφλιά, που δημόσια εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος της απογραφής.
Η στρατηγική στόχευση του Αλογοσκούφη ήταν ξεκάθαρη : η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό, και η βελτίωση της θέσης μας ως συνομιλητές των Ευρωπαίων εταίρων μας. Για αυτό και η κυβέρνηση Καραμανλή στήριξε συνολικά την πρωτοβουλία Αλογοσκούφη. Η υλοποίηση, όμως, της απογραφής θα μπορούσε να τραυματίσει την αξιοπιστία των στοιχείων που χρησιμοποιούσε η χώρα είτε για να δανειστεί φτηνά είτε για να προσελκύσει επενδυτές. Ίσως να ήταν λάθος. Ίσως έπρεπε να το παραδεχθούμε.
Ανήκω στους πολιτικούς που πιστεύουν ότι η αυτοκριτική είναι αφετηρία ωριμότητας, ευθύνης, αλλά και ουσιαστικής θεμελίωσης του μέλλοντος.
Η κυβέρνηση Καραμανλή, παρά τα λάθη και το γεγονός ότι δεν τόλμησε να προχωρήσει σε ρήξεις, παρέδωσε μια χώρα με διεθνές κύρος και διαπραγματευτική ισχύ τόσο σε οικονομικό όσο και σε επίπεδο διεθνών σχέσεων. Μια χώρα που παρείχε ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες της, με χαμηλή ανεργία, με προοπτική. Η χώρα αυτή μέσα σε δεκαοχτώ μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε θρίλερ για τους πολίτες της και σε εφιάλτη για τις επόμενες γενιές. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση μεταπολεμικά. Και η ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/poios-apoprosanatolizei-apograf/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Άρη .

Με συνχωρήτε αλλά όταν έγιναν οι εκλογές το 2009 , η χώρα μας ήταν είδη χρεοκοπημένη απλά δεν μας το λέγατε .
Δεν χρεωκόπησε μετά τις εκλογές .
Απλά μετά τις εκλογές το μάθαμε δια στόματος Πασοκ και αναγκαζόμαστε τώρα να πληρώσουμε τα όσα μας κλέψατε Πασοκ και Ν.δ τόσα χρόνια .

Μας τα κλέψατε εχθές , φεύγουν όμως απο την τσέπη μας σήμερα .

Μας τα κλέψατε είτε αμεσα είτε έμεσα με το να ξοδεύετε περισσότερα απο όσα σας δίναμε να διαχειρηστήτε για να εξασφαλίζει ο καθένας απο εσάς το πόστο του.

Καλά κάνετε και γράφετε τέτοια κομματικά καιμε παροπίδες άρθρα.
"Το Πασοκ φτέει . Εμείς παραδώσαμε μια χώρα μοντέλο και τώρα είναι μπάχαλο "
Αυτό ήταν το άρθρο σας .

Σίγουρα θα πάρετε πόντους μέσα στο κόμμα .Εξ άλλου αυτό σας ενδιαφέρει και όχι το καλό του τόπου . Όχι η Ελλάδα . Το κόμμα πρώτα .

Ανθρωποι σας εσάς ποτισμένοι κοματικά μας κατέστρεψαν . Ειμαι 100% σίγουρος οτι είστε εντιμος πολίτης και ότι ποτέ σας δεν αφαιρέσατε παράνομα ούτε μια δραχμή ή ευρώ απο τα ταμεία μας . Ειλικρινά θα σας εμπιστευόμουν με κληστά τα μάτια το οποιδαήποτε ταμείο .
¨Ομως φτέτε και εσείς για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα ακριβώς για αυτήν την κομματική φιλοσοφία . Ίσος να είδατε πράγματα και να μην μιλήσατε (για χάρη του κόμματος) ίσως να καλύψατε με την σιωπή σας κάποιους ή ίσως να μην αντισταθήκατε και να μην αντιδράσατε όταν η "γραμμή του κόμματος" σας φαινόταν μερικές φορές παράλογη .

Φτέτε και εσείς κύριε Άρη :-)
Είστε καλός άνθρωπος και το αναγνωρίζω , ελπίζω όμως να αλλάξετε και να αντισταθήτε :-)

Ένας πρώην-ψηφοφόρος σας .