Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

»Γιατι ΚΚΕ; Γιατι Σύριζα; Για τις αμπελοφιλοσοφιες τους ;

Τάσος Παππάς http://www.aixmi.gr/index.php/giati-kke-syriza-gia-ampelofilosofies/

Η μεγάλη ανάγκη είναι άλλη: ο απεγκλωβισμός των λαικών στρωμάτων από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Αυτό είναι που θα δώσει τη δυναμική στο κίνημα και όχι η αμπελοφιλοσοφία περί ενότητας της Αριστεράς». Έτσι απάντησε η γενική γραμματέας της... Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στις ερωτήσεις «αν είναι δυνατόν να συμβεί και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται στην Πορτογαλία’, όπου τα δύο μεγάλα αριστερά σχήματα [το «Μπλόκο» και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας» ξεκίνησαν μια προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης, με την προσδοκία ότι αυτή θα καταλήξει, σε βάθος χρόνου, σε εκλογική συνεργασία με καθαρή και ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση , η οποία θα αμφισβητήσει τις δύο κυρίαρχες εκδοχές εξουσίας [κεντροαριστερά και κεντροδεξιά].
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία του ΚΚΕ αντιδρά με απαξιωτικό τρόπο στις εκκλήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του πλήθους των ανέστιων αριστερών πολιτών, να σταματήσει επιτέλους ο εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στα κόμματα που συγκροτούν τον αστερισμό της Αριστεράς στη χώρα μας. Είναι πράγματι, συνεπής στη στάση της γύρω απ’ αυτό το ζήτημα. Τα επιχειρήματα που επιστρατεύει είναι πολλά και ορισμένα έχουν βάση.
Και επί της πολιτικής και επί της στρατηγικής υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες που δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση να εκδηλωθεί οποιαδήποτε απόπειρα συμπόρευσης. Επιπλέον υπάρχει και το κακό προηγούμενο του ενιαίου Συνασπισμού, ο οποίος εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 φουριόζικος και με φιλοδοξίες αποδόμησης του μοντέλου του συναινετικού δικομματισμού, για να διαλυθεί ύστερα από ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/giati-kke-syriza-gia-ampelofilosofies/

Δεν υπάρχουν σχόλια: