Σάββατο 23 Απριλίου 2011

»Ο Γιωργος απετρεψε παραιτηση του Γ. Παπακωνσταντινου

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία,
Των ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ pappas@enet.gr, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ siouti@enet.
ΔΙΛΗΜΜΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Ανασχηματισμός υπό... παραίτηση
Μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τον ηλεκτρονικό τζόγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε να φύγει. Τον μετέπεισε ο Γ. Παπανδρέου. Διαψεύδουν συνεργάτες του υπουργού.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η απόρριψή του από συντρόφους του «τον ξεπερνά» και υπέβαλε παραίτηση. Τον απέτρεψε ο πρωθυπουργός, την...
τελευταία στιγμή." Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η απόρριψή του από συντρόφους του «τον ξεπερνά» και υπέβαλε παραίτηση. Τον απέτρεψε ο πρωθυπουργός, την τελευταία στιγμή. «Αν δεν γίνουν αλλαγές προσώπων στο οικονομικό επιτελείο, ο ανασχηματισμός, όσο ριζικός κι αν είναι, δεν θα έχει νόημα. Η δυναμική του θα εξατμιστεί σε λίγες μέρες». Στη φράση αυτή κορυφαίου υπουργού αποτυπώνεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γ. Παπανδρέου στην παρούσα φάση.
Μέχρι τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός οφείλει να αναμετρηθεί με το δίλημμα: να προχωρήσει σε ανασχηματισμό γιατί κάτι πρέπει να κάνει προκειμένου να μαζέψει την κυβέρνησή του που παρουσιάζει συμπτώματα εκφυλισμού ή να μην κάνει τίποτα επειδή δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί η οικονομική πολιτική.
Πάντως τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου εκλήθη να διαχειριστεί ένα πολύ σοβαρό θέμα, που είχε να κάνει με τον υπουργό Οικονομικών. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά την απόρριψη του σχεδίου νόμου για τον ηλεκτρονικό τζόγο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.
Εκρινε, υποστηρίζουν παράγοντες του μεγάρου Μαξίμου, ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί ύστερα από το...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=269959

Δεν υπάρχουν σχόλια: